Kantaron yağı kullananlar ve çatlaklara veda edenler buraya lütfen

SadmiN

♥ Evli Mutlu Çocuklu ♥
Yönetici
Kantaron yağı kullananlar ve çatlaklara veda edenler buraya lütfen
Kantaron nelere iyi gelir kantaron çayı ve kantaron yağı nasıl hazırlanır burada
Kantoron Kantaron diğer adı ile kulananlardan buradan yorum almak istiyoruz. Özellikle araştırmalarımızda ve kendi evimizde kullandığımız basit yaralanmalardaki çizik başarısını görünce bu konuyu açmaya karar verdik. Kantaron öncelikle ne işe yarar hemen sizlere onunla başlamak istiyorum.

KANTORON BİTKİSİ NEDİR NE İŞE YARAR ?

Aslında kullanılabilen kısım daha doğrusu çayını ve yağını yapabileceğiniz kısımı sarı olan çiçeklerinden alıyor arkadaşlarım. Aktarlarda veya başka bir ismi ile yaşadığınız şehirlerde çerciler tarafından satılmaktadır. Kantaron çayı aynı zamanda mide ağıraları ve kadınlarımızdaki problemlerden başlıcaları olan reflü ve mide ağrıları ve kanser tedavisinde yardımcı olarak kullanılıyılor. Özellikle vücutta detoks etkisi yaratarak mikropların daha çabuk şekilde vücuttan atılmasını sağlıyor.
sari-kantaron.jpg

KANTORON ÇAY OLARAK NELERE İYİ GELİYOR ?
Kantaron bitkisinin öncelikle yukarıda eklediğimiz resmini görüyorsunuz nasıl kullanacaksınız sizlere hemen onun bilgisini vermek istiyorum. Yeşil ve kurutulmuş olarak alınan kantaron bitkileri inanılmaz şekilde yararlı başlıca şunları sayabilirim sizlere

1-Bebeklerde kabızlık
2- Büyüklerde bel ve sırt ağrıları ( yağı olmalı )
3- Ses kısıklığı
4-Zona hastalığı
5- Bağırsaklardaki parasitler nikotin ve alkol ertesinin sonuçlarını hızla vücuttan atma durumu, hatta bazı yerlerde hiv virüsü için bile kullanıldığı söyleniyor
6- Kanser hastalarında
7-Üriner sistem üreme organları hastalıkları, böbrek hastalıkları gibi bir çok yerde kullanılıyor. Mesanede ve böbreklerinizde oluşmuş olan taşların düşürülmesinde yardımcı
8-Kadınlardaki menepoz durumunda ateş basmasının ve depresyonun önüne de geçer.

KANTARON ÇAYI NASIL HAZIRLANIYOR.
Çay gibi aldığınız kantaronları bir demlikte demleyip sabah akşam soğutarak içeceksiniz. Özellikle sabah akşam yüzün yıkanması durumunda akne ve sivilcelere de elveda diyebilirsiniz. Banyolarınızda sabunla birlikte ( kendi sabununu yapanlar yapabilirler ) kullanırsanız rahatlama ve gevşeme olur.

Şimdi konumuza dönelim. Özellikle çatlaklarda nasıl kullanılıyor ?

KANTARON YAĞI NASIL HAZIRLANIYOR ?

Aktarlardan temin edeceğiniz büyükçe bir demek kantaron bitkisinden ortalama olarak 1 litre yani orta ölçekteki bir kavanoz dolusu yağ oluşturabilir ve hazırlayabilirsiniz.
Aldığınız kantaronları kuruda olsa şöyle bir sudan geçiriyorsunuz. Özellikle kantaron yağını hazırlarken güvendiğiniz ve bildiğiniz kişiden temin ettiğiniz ortalama 750 ml saf zeytinyağı kullanın ki etkisi süper olsun. Lütfen bunu hazırlarken markalarca satılan zeytinyağlarını kesinlikle kullanmayınız.

Aldığınız 750 ml yani yarım litreden biraz fazla olan yağı orta boy kavanoza koyuyorsunuz daha sonra da üseziren tıka basa şekilde kantaron bitkilerini yerleştiriyor ve ağzını sıkıca kapatıyorsunuz.

KANTARON YAĞININ BEKLEME SÜRESİ :
Yaz ayında bunu yapmalısını arkadaşlarım. Özellikle demleme olayı ve yağ ile bütünlük sağlayarak tüm yararlı maddelerini yağ sıvısına bırakması için ortalama 5-7 gün boyunca güneşte ağzı kapalı şekilde bekletmeniz gerekiyor.

KANTARON DAHA SONRA SÜZÜLÜYOR
Bu süre zarfından sonra bir eski tülbent yardımı ile hazırladığınız kantaron bitki ve kalıntılarının süzülmesi için başka bir kaba, ağzına tülbent koyarak aktarıyorsunuz.

KANTARON YAĞI NERELERDE KULLANILIYOR ?

Özellikle konumuzu açmamıza sebep olan karın çatlaklarında, evdeki küçük yaralanmalarda, yüz bölgesinde yaşanılan çizikler ve sivilcelerin sıkılmasından sonraki izlerde tamamında kullanabiliyorsunuz.

KANTARON YAĞININ: Sabah ve akşam şekilde krem gibi sürülerek ilgili bölümlerde yedirilmesi sonucunda bir çok kadınımızın karın çatlaklarından ve yukarıda saydığımız problemlerden lütfen kurtulduğunu unutmayın.

Kimyasal olarak hazırlanan bir ton ilaça para vereceğinize, tamamen zararsız olan bu karışımı kendiniz yapabilir, köylü pazarlarından satın alabilir ve kullanabilirsiniz.

Bunun aktarlarda hazırı var kullanmalı mıyım ? Hayır arkadaşlarım aktarlarda olanları almayın, kendiniz yapın basit zaten, o aktarlarda iş ticarete girince işin b.ku çıkıyor. Adamlar nasıl yağ kullandılar ne yaptılar bilemiyorsunuz. Sonra aktarlardan alınanlar etkili olmayınca da bu işe yaramıyor deyip bir kenara atıyorsunuz. Bildiğiniz sağlam bir köylü özellikle bunu kendisi yapmış ise kullanabilirsiniz.
 
Vallahi az bile yazmışsınız ben anneannemin tavsiyesi ile kullanmıştım ilk bebeğime gebe iken daha 5 aylık bile olmadan kendi elleri ile sürüyordu. Rabbim rahmet eylesin tüm geçmişlerimize ogünden beri 5 çocuğum oldu ve hepsinde kullandım emin olun kesinlikle çatlağı önlüyor. Göbeğimde tek bir çatlak olmadı hatta bu sırta doğru olan yerlerde az bişi vardı 3. çocuktan sonra yine de kullanmaya devam ettim.

Kesinlikle öneriyorum burada dediğiniz gibi yağının son derece önemli olduğunun altını çizeyim. Bildik yerden alacağınız orijinal zeytinyağı ile bence kendiniz yapın.

kib
 
Kantaron yağını bende kullanıyorum. Her derde deva. Yanıklara , hemoroide , mide ağrılarına daha bir çok hastalığa iyi geliyor. Benim teyzem bu yağı kendi evde hazırlıyor . Ben hemoroid problemi için kullanmıştım çok iyi geldi.Vücudunuzun herhangi bir yerinde yara ve yanık varsa korkmadan kantaron yağını kullanabilirsiniz. Yeni oluşan yara ve yanık izlerini yok ediyor ;)
 
Geri
Üst