Hassas ciltler için bakım önerileri

Uzman SühaN

Administrator
Hassas ciltler için bakım önerileri
Cildiniz kolayca tahriş oluyor mu? İltihaplı, kaşıntılı veya kurumaya yatkın mı? Bu size tanıdık geliyorsa, hassas cildiniz olabilir. Hassas cilde sahipseniz cildiniz herşeye tepki gösterebilir. Herhangi bir şey ciltte hassasiyete katkıda bulunabilir. Genetik, çevre, hava durumu, hormonlar, sert su ve çeşitli kozmetik ürünler gibi. Hassas cilde sahip olanlar yıkama, traş olma gibi uygulamalardan sonra ciltlerinde sertlik, kuruluk, pulpul dökülmeler görebilir. Ayrıca kaşıntı, kızarıklık olabilir. Hassas cilde sahip olanlar için bu makalede doğal bakım önerilerine yer verilecektir. Sizde hassas bir cilde sahipseniz uyguladığınız ve iyi sonuç aldığınız yöntemleri bizlerle bu başlık altından paylaşa bilirsiniz.


hassas cilt nasıl anlaşılır.jpg






Hassas cilt nasıl anlaşılır ? Cilt bakımı ipuçlarına girmeden önce, cildimizin hassasiyetini bilmek için küçük bir test yapalım. Yüzünüzü yıkayın yıkadıktan hemen sonra dikkat edin cildinizde rahatsız edici bir gerginlik var mı ? Yüzünüzü yıkadıktan sonra kızarıklık, pul pul dökülmeler yaşıyormusunuz ? Cildiniz kozmetiklere ters tepki veriyor mu? Erken yaşta kırışıklıklar ve ince çizgilerden muzdarip misiniz? Cevabınız evet ise cildinizin hassas olduğunu söyleyebiliriz. Kuru, hassas cildi yönetmek zor olsada doğru bakım ip uçları ile bu sorunun üstesinden gelebilirsiniz. Kuru hassas cildinizin sağlıklı hissetmesine ve sağlıklı görünmesine yardımcı olmak için, cilt tipinize uygun, basit bir günlük cilt bakım rutine ihtiyacınız vardır. Bu makale, iyi bir kuru, hassas cilt bakım rutini oluşturmanıza yardımcı olacak ve cildinizin sağlıklı, nemli ve pürüzsüz olması için hassas cilt bakımı ipuçları sağlayacaktır.




Hasas ciltler için nemlendirici blog yazılarını mutlaka görmüşsünüzdür. Bu yazılarda en iyi kremler önerilmektedir ancak her einsan eşsiz olduğu gibi bir başkasında iyi sonuç veren şey sizde işe yaramayabilir. Ayrıca kozmatik ürünlere para vermektense doğal yollarla cilt duurumunuzu iyileştirebilirsiniz. Hassas ve yağlı ciltler için nemlendirici kremler çoğu zaman etkili olsada bunun maliyetinin yüksek olması ekonomik açıdan sizi sarsabilir. Bir cilt problemi sağlıksız beslenme , çevresel faktörler ve iyi bakımın sağlanmamasından kaynaklanır. Doğru beslenerek, bol su içerek doğru cilt bakımını sağlayarak cildinizin sağlıklı olmasını maliyet gerektirmeden sağlayabilirsiniz. Karma hassas cilt nemlendirici kürlerimizi maskelerimizi sizlerle paylaşıyoruz. Okumaya devam edin.




hassas ciltler için maske.jpg






Yeni bir ürün kullanırken, daima uygulamadan önce bir yama testi yapın. Bu test cildinizin verdiği reaksiyonu belirler. Kozmetik ürünlerin kimyasallar içerdiğini unutmayın bir yandan cildinizi onarırken diğer yandan zarar verebilir. Sağlık beslenmek sağlıklı bir vücudun anahtarıdır. Beslenmeniz cildinizede yansır. Sağlıklı beslenmeye özen gösterin. Su hem genel sağlığımız hemde cilt sağlığımız için önem arz etmektedir. Güzel ve sağlıklı bir cilt istiyorsanız su içmeye özen gösterin. Yüzümüz çevresel kirliliklerden kolayca etkilenir. Hangi cilt tipine sahip olursanız olun buna maruz kalabilirsiniz. Cildinizi uygun koşullarda ve doğru temizlemek çevresel toksinleri arındırmanıza yardımcı olacaktır. Sağlıklı beslenme alışkanlıkları toksinleri temizler ve cildinizi parlatır. Cildinizi nemli tutmak için bolca su ve taze meyve suları için. Hassas ciltler için güzellik ipuçlarından en önemlisi budur. Bazı besinler cildinize ters tepki verebilir ve hassasiyeti artırabilir. Onları analiz edin ve kaçının.



Çok fazla ısı cilt hücrelerine zarar verir ve genellikle cilt döküntülerine ve hastalıklara neden olabilir. Güneş gözlükleri ve yüksek SPF'li güneş koruyucu losyonlar kullanarak güneşin zararlı ultraviyole ışınlarından kaçınılmalıdır. Ayrıca mümkün olduğunca güneşte kalmayın. Göz çevresindeki cilt yüzün geri kalanına göre çok hassastır. Bu nedenle, her gece uyumadan önce kaliteli göz kremleri ve temizleyicileri kullanmanız daha da önemli hale gelir. Tamamiyle kimyasal içermeyen doğal kremler kullanın. Kuru ve hassas ciltler için maske uygulamaları cildin nemlendirilmesine yardımcı olur. Yazımızın ilerleyen bölümlerinde maskelere değineceğiz. Sigara içmek, stres, uyku eksikliği veya aşırı kirlilik gibi bazı dış etkenler hassas cildin döküntülerle parlamasına ve ayrıca daha büyük cilt sorunlarına neden olabilir. Bu dış etkenleri ekarte etmek için sigarayı bırakın, cildinizi uyumadan önce yıkayın ve iyi bir uyku aldığınızdan emin olun.




hassas ve yağlı ciltler için nemlendirici.jpg




Her zaman “Kokusuz” kozmetik ürünleri seçin, çünkü kokulu kozmetiklerin çoğu hassas ciltlerinize sorun yaratabilir. Hassas cildinize kuruyabileceği ve zarar verebileceği için sert kimyasallar ve koruyucu maddeler içeren sabunlar ve yüz temizleyicileri kullanmaktan kaçının. Lipoik asit, glikolik asit ve salisilik asit gibi asitler içeren ürünler hassas cildi tahriş edici olabilir. Bu nedenle, bu tür aktif bileşenleri içeren cilt bakım ürünlerinde dikkatli olunmalıdır. Yüzünüzü günde üç kez ılık suyla yıkayın ve yüzünüzü dairesel hareketlerle hafifçe masaj yapın.Cildi beslemek ve daha iyi nefes almasına yardımcı olmak için yüz fırçaları kullanabilirsiniz.Kendiniz için zaman ayırın ve mümkün olduğunca stresten kaçının.Nefes egzersizleri, yoga ve meditasyongibi stres yönetimi tekniklerini uygulayın. Biliyorsunuz ki stres cildin görünümünü etkileyebilir.Düzgün cilt bakımı cilt tipiniz ne olursa olsun esastır.



Cilt türü nasıl belirlenir ?






Düzenli yüz bakımları ve yüz masajları hücre yenilenmesini arttırır ve kollajen gelişimini arttırır. Bu size daha genç görünen bir cilt sağlar. Cildinizin düzenli olarak biriken atıklardan kurtulması gerekir. Bu yüzden bir cilt detoksu gereklidir. Her gün yüzünüzü temizlemekten ve yıkamanın yanı sıra, detoksifiye etmek için yüz bakımına ihtiyacınız vardır. Çevresel serbest radikallerin neden olduğu tüm kirlilik ve zararlardan kaçınmak imkansızdır. Ancak bir takım önlemlerle durum yönetilebilir. Cildinizi düzenli olarak temizleyin ve ardından doğal yollarla nemlendirmeye çalışın. Biliyorsunuzki bal çok iyi bir nemlendiricidir. Cildinizi yıkadıktan sonra balla nemlendirebilirsiniz. Yoğurt maskesini bilmeyen yoktur . Yoğurt anti-enflamatuar dır ayrıca çinko içerir. Bu iki özellik cildi nemlendirir ve hücre yenilenmesini sağlar.Yoğurdun kalsiyumla dolu olduğunu hepimiz biliyoruz. Cilt için önemlidir kalsiyum cilt yenilenmesine yardımcı olur ve cildin kurumasını önler.



Cilt tipine göre nasıl bakım yapılır ?







Yoğurt bal ve limon suyu. Bu üç bileşen cildiniz için çok faydalı bileşikleri içerir. Cildinizi yıkadıktan sonra bu maskeyi cildinize uygulamak cilt rengini dengeler, cildi nemlendirir ve cildi arındırır. Özellikle cildinde lekesi olanlar, sürekli kuru döküntüler yaşayanlar bu maskeyi yapmalıdır.Yoğurtta bulunan laktik asit, ölü cilt hücrelerinin uzaklaştırılmasına yardımcı olan doğal alfa hidroksil asittir. Laktik asit cildi tahriş etmez ve ölü cilt hücrelerinin uygun şekilde alınmasını sağlar. Bu da, hücreleri daha hızlı yenilenmeleri için teşvik eder. Hassas cilde sahip olanlar ciltlerini badem sütüyle zeytin yağı ile , aloe vera jeli ile nemlendirebilir. Ayrıca bunlar tahriş olmuş cildi yatıştırır.Bir yoğurt yüz maskesi, göz altındaki koyu halkaları bile giderebilir.Yoğurttaki laktik asit, antifungal özelliklere sahiptir. Bu nedenle, bir yoğurt yüz maskesi herhangi bir mantar enfeksiyonu ile mücadele için iyi bir yoldur. Doğal sade yoğurdu tek başına veya diğer cilt dostu bileşenlerle birlikte kullanma seçeneğiniz vardır. Yoğurt yüz maskesinin avantajları inkar edilemez. Herhangi bir yan etkisi yoktur ve pürüzsüz, yumuşak, daha genç ve lekesiz bir cilt elde etmenize yardımcı olur.
 
Geri
Üst