implantasyon kanaması kaç gün sürer?

Uzman SühaN

Administrator
implantasyon kanaması kaç gün sürer?
implantasyon kanaması nedir,implantasyon kanaması kaç sürüyor,impalntasyon kanaması kaç gün olur,implantasyon kanaması ve hamilelik hakkında bilgiler



Adet döngüsünün ikinci yarısında meydana gelen implantasyon kanaması genellikle kısa sürelidir. Birkaç kadın için daha uzun sürebilir. Gebeliğin çok erken evrelerinde, bir kadın, iç çamaşırında normal döneminden farklı olan kanamalar görmeye başlayabilir. Bu, implantasyon kanaması veya lekelenme olarak bilinir ve menstruasyon sırasında ortaya çıkan kanamadan farklıdır ve bazı kadınlarda erken bir gebelik işaretidir.



implantasyon kanaması.jpg




İmplantasyon kanaması menstruasyon kanamalarından çeşitli şekillerde kanamadan farklıdır ve hamile olabileceğinize dair bir işarettir. Bazı durumlarda, kanama bir veya iki ay sürebilir, ancak bu nadir görülür. Bu vakalarda kanama ile birlikte aşırı miktarda ağrı olması durumunda bir doktora danışmak önemlidir.İmplantasyon kanaması genellikle kısa sürelidir ve embriyo rahime ulaştığında hamileliğin normal oluşumunun bir parçasıdır. Bu tür bir kanama fark ederseniz öncelikle gebelik testi yapın..


Çoğu kadın için implantasyon kanaması yaklaşık 24 ila 48 saat sürer. Hamileliğin ilk üç ayında bu küçük kanama nedeni süresi değişkendir. Adet döngünüz ortalama 28 gün uzunluğundaysa, implantasyon kanamanız 20 ila 21 gün arasında ve 26 ila 28 gün arasında gerçekleşebilir demektir.Adet döngüsünün ikinci yarısında kanamanın olması, daha sonraki gebelik belirtileri ve semptomları ve diğer özelliklerin ortaya çıkması, implantasyon kanaması olasılığını güçlendirir.İmplantasyon kanaması, tüm kadınlarda görülmez ve her kişi farklı özellikler yaşayabilir.

İmplantasyon kanamanın dönem kanına göre ağır olmadığının bilinmesi de önemlidir . Birçok kadın, küçük damlalarla lekeleniyor.. İmplantasyon için kanama veya lekelenmesi genellikle pembemsi veya koyu kahverengi olurken, dönem kanı parlak, canlı kırmızı olma eğilimindedir.yumurta kendisini rahme bağladığında hafif kramp yaşamak mümkündür, ancak çok hafif olur ve mukavemette artış olmaz. Gebeliğin bu çok erken belirtisi genellikle kaygılanmak için bir neden değildir; Bununla birlikte, alt karın ağrısı, mide bulantısı, baş dönmesi veya kusma yaşıyorsanız, ektopik gebelik riskin den dolayı mutlaka hekime görünün..



İmplantasyon kanamanın ne kadar süreceğini bilmek çok önemlidir; çünkü hamilelik süresince aşırı kanayan bir kadın düşük yapıyor olabilir. Endişelenmeden önce aklınızda bulundurun, sağlıklı b gebelik yaşayan bir kadının bile lekelenme yaşadığı zamanlar olabileceğini unutmayın. Çoğunlukla gebeliğin en erken döneminde lekelenmeler olur. Hamile olduğunuzdan şüpheleniyorsanız ve birkaç gün yaşadığınız lekelenmenin implantasyon kanaması olduğuna inanıyorsanız, başka bir şey olmadığından emin olmak için doktorunuza danışabilirsiniz.
 
Geri
Üst