2+2+2 Saç Örgüsü Örgü Modeli Nasıl Yapılır Tüm Ayrıntılarıyla

LaViNYaM

>>>ιкιz αηηєѕι<<<
2+2+2 Saç Örgüsü Örgü Modeli Nasıl Yapılır Tüm Ayrıntılarıyla
2+2+2 Saç Örgüsü Örgü Modeli Nasıl Yapılır- Saç örgüsü modeli oldum olası hep ilgimi çekmiştir ve öğrenmek istemişimdir. Kısmet bugünmüş demek ki. Siz de örgüye yeni başladıysanız bence düz örgü lastik örgü gibi temek örgü tekniklerinden sonra örgülerinizde desen oluşturmak için kolay bir model olan saç örgüsünü denemelisiniz. Saç örgüsü modeli çeşitleri çok ama biz size şimdi 2+2+2 li örneği göstermeye çalışacağız. Bu örgü modeli ile birçok örgü modeli yapabilirsiniz. Dilediğiniz şekilde örgülerinizde kullanabilirsiniz. Örneklerimizi gördüğünüzde ne kadar harika bir görünüme sahip olduğunu siz de göreceksiniz. Aşağıdaki örnekteki gibi laptobunuza bir çanta. Ya da bir bayan çantası ya da bir bandana ya da bir kazak birçok örneği yazımızın içeriğinde göreceksiniz.

hardal sarisi sac orgusu modelinden laptop cantasi.jpg


Özellikle şu uzun parmaksız eldivenlere bayıldım. Kendinize bu örnekten bere ve atkı da örerek takım yapabilirsiniz. Dilerseniz buradan da şapka atkı bere örgü takım modellerini inceleyebilirsiniz.


sac orgusu orgu modeli ile parmaksiz uzun eldiven.jpg


sac orgusu orgu modelinden cocuk hirkasi.jpg


sac orgusu orguden bere ornegi.jpg


sac orgusu orneginden erkek cocuk kazak modeli.jpg



Bu örgüde ördüğünüz örgüyü üç eşit parçaya ayırmaktır. Yani örgüdeki ilmek sayıları eşit olacak şekilde üç eşit parçaya ayırmalısınız. Kenar ilmeğini aldıktan sonra iki ilmek haroşa örülür. Saç örgüsü düz ilmekten oluştuğu için net bir görüntü alması için haroşa ya da ters örgü ile birlikte yapılır. Örneğin 6 ilmekli bir örgüde 2 şerli grup yapıyorsunuz. Onde 4 ilmek öncelikle kendi arasında çaprazlanarak bükülür. 4 ilmek sağ şişe alınır. Sola çaprazladığımız için ilk iki ilmeği sol şiş yardımı ile alınır. Arkasından kalan iki ilmeği sağ şiş yardımı ile çaprazlanır. Sağ şişte kalan iki ilmek sola alınır ve bu 4 ilmek düz örgü örülür. Kalan 5. ve 6. ilmeklere dokunmadan düz örgü ile örülür. Örgünün tersine döndüğümüzde ise bütün ilmekler ters örgü ile örülür. Buraya kadar anlattığımız saç örgüsünün devamını videomuzdan daha ayrıntılı şekilde inceleyerek öğrenebilirsiniz.



 
Geri
Üst