hadi ya neden yapmamışlar peki doktoru kim mişki sen konuştunmu doktorla stella epidurali benim bi arkadaşım senin hastanede epidulalle normal doğurdu gökmen iyigündü doktoru o çok memnun kalmıştı doktorundan
aklımdan çıkmıyor walla unutmaya çalışıyorum her doğum konusu açıldığında aklıa geliyor. Birde bende şeker çıktı ve bartholin kistim var ve sürekli irin akıyor hala 🙁 son zamanlarda arttı doktorda pek antibiyotik vermiyor şişmediği sürece gerek yok dedi ne bilim hepsi düşündürüyor beni
tam ayrıntıları ve yeri bilmiyorum ama benim arkadaşın ablasının arkadaşı (çok komik oldu böyle) işte o epidural olmuş 6 ay yatmış kalkamamış sanırım kısmi felç gibi bişi olmuş
belki o yüzden yapmıyodurlar.
geçici felç yapabiliyomuş ama bu durum çok nadir yaşanıyomuş bildiğim kadarıyla amerikada ingilterede felan sormadan yapıyolarmış epidurali yani oralarda çok yaygın bişey önemli olan anestezi uzmanı diyolar
ben doktorumla doğumla ilgili hiç birşey konuşmadım 2 hafta sonra bi açayım ne diyecek [/QUOTE]
hatta arkadaşım istememiş ilk epidurali dayanabildiğim kadar dayanıcam demiş doktoruda kahramanlığın lüzumu yok ceyda demiş vurmuşlar iğneyi sonra o kadar rahatladım ki diyo
ilk doğumlarda genelde kesme yapılyo tabiki bebeğin kafasının çıkışına bağlı ikinci doğumlarını yapanlar genelde olmuyo diyo ama bünyeyele alakalı bide vajinanın esnekliğide önmemli