kıyamam sana 🙂 telaş yapma canım benım ilacın içeriğinide kendın yazdın senin duruma uygun yani ilaç.doktorun vermiş.bak meloşda kullanıyo.sıkma canını
selam kızlar nasılsınız ne var ne yok doktora gıttım bugun bakmadı bebişime aksam cagırdı sadece raporumu verdı. 37.haftaya kadar tam gaz çalışmaya devam🙂
selam kızlar nasılsınız ne var ne yok doktora gıttım bugun bakmadı bebişime aksam cagırdı sadece raporumu verdı. 37.haftaya kadar tam gaz çalışmaya devam🙂
kuşum doktorun vermiş bu ilacı, sen içini ferah tut
bak internette araştır, bu ilacı kullanmış olan epey hamile var
her doktorun yaklaşımı farklı oluyor
elimdeki vademecum 2006 nın belki yeni dir o bilgi onun için burda yazmıyodur 24 ünde kontrolüm var sorim bende bakim habire doğurcam die hastanelere taşınıom bir kişi bile yaptır şu iğneyi demedi hoş bende ilk kez duydum yeni bişidir belki
Az önce yazdım yine yazayım korkulacak birşey yok hatta doğrusu bu ben daha öncede okumuştum başka yerlerde hatta doğum gerçekleşecekse bile doktorlar bu iğneyi vurduktan sonra 48 saat bebeği anne karnında tutmaya çalışıyorlar
Premature bebeklerde, respiratuvar distres sendromunun proflaksisinde, antepartum kullanım Gebeliğin 32’inci haftasından önce doğumun başlatılması gerekiyorsa ya da obstetrik komplikasyonlardan dolayı, gebeliğin 32'nci haftasından önce prematüre doğum söz konusuysa, doğumun beklendiği zamandan en az 24 saat önce, 2 ml (12 mg) CELESTONE CHRONODOSE’un intramüsküler olarak uygulanması önerilir. İkinci bir 2 ml’lik doz, doğum gerçekleştikten 24 saat sonra uygulanır. Eğer fetusun düşük bir lesitin/sfingomiyelin oranına sahip olduğu biliniyorsa (ya da amniyotik sıvının köpük stabilite testi düşük çıkmışsa), CELESTONE CHRONODOSE uygulanabilir. Bu durumda, respiratuvar distres sendromunun proflaksisinde önerilen antepartum doz uygulanır. Kortikosteroidler, doğumdan sonra görülen hiyalin membran hastalığında endike değildir.
benimde sağ tarafımı şişiriyor sürekli aynen bende orayı seviyor kızım falan diyordum kızlar bugün burayı okumasam onları bebeğim sanmaya devam edecem ne kadar cahilim ya
Aynen canim ya bende de ayni genelde sag taraf.
Hatta esime de diyordum ki kivranip toparlandi yine seninki diye.
Birde bisi sorucam kizlar bu kasilma oluyor ya kalcada bacakta.
Hani bebek karnimizda ya on taraftan gelmesi gerekiyor diye dusunurken,
tam popomun oradan altindan basliyor bu kasilma.
Hatta biraz oturup sonra ayaga kalktigimda affaliyorum bi an bacagim cekistiriyor.
Sizinki de ayni mi? Birde benimkisi artik 2 haftadir kesintisiz var, hic bir gun gittigi olmadi.
Bebegim assagida yatiyor ya baya acaba kafasi oraya baski mi yapiyor ondan dolayi mi boyle ki?