2015 yılbaşı gecesi için yemek önerileri

Uzman SühaN

Uzman SühaN

Administrator
2015 yılbaşı gecesi için yemek önerileri
yeni yıl için yemek tarifleri,yılbaşı gecesi için yemek tarifleri,yılbaşında ne pişirsem,yılbaşı gecesi için menüler ,yılbaşı gecesi için yemek meze önerileri


Yılbaşı kutlamaları için geri sayım başladı.Yılbaşını evinde geçireceklerin ilk aklına gelen soru bu özel gecede ne pişirsem nasıl ikramlarda bulunsam.Hindi, yılbaşı yemeklerinin vazgeçilmez lezzetlerindendir. Ana yemek olarak masanın en ortasında tüm ihtişamıyla yerini alır. Bunun yanında birbirinden lezzetli mezeler, ara sıcaklar, yer alır..Şimdi yılbaşında yer alması gereken bir kaç menüyü sizlerle paylaşmak istiyorum . Kolay ve pratik tariflerle birbirinden leziz yılbaşı sofraları hazırlayabileceğinizi unutmayın…Güzel bir yılbaşı menüsü hazırlamak için faydalanabileceğinizi umuyorum. Yeni yılda kalbinizden geçen tüm güzelliklerin yanınızda olmasını, formda, sağlıklı ve güzel bir yıl geçirmenizi dileriz


Evde muhteşem bir yılbaşı daveti vermek için yılbaşı hindisi tarifini mutlaka deneyin


h.jpg






Malzemeler
1 adet kaliforniya hindisi
1 tatlı kaşığı tatlı biber salçası
1 çb sıvıyağ
1/2 sb su
2 dal kereviz
2 dal taze soğan
1 dal maydanoz
1 adet havuç
1 adet pırasa
2 adet defne yaprağı
4-5 adet tane karabiber
sherry’li jü süs için
bir miktar hindinin ayıklanmış kemikleri
hindiden arta kalan su ve sebzeleri
10 su bardağı tavuk suyu
yarım çay bardağı soya sosu
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı tepeleme un
1 çorba kaşığı tatlı biber salçası
1 çay bardağı sherry (tatlı şarap)
yeteri kadar tuz


Hazırlanışı: Biber salçası, sıvıyağ ve tuzu karıştırarak hindinin üzerine sürün. Fırını 170 derecede ısıtın. 4 cm derinliğindeki bir tepsiye yarım su bardağı suyu dökün. Hindinin göğsü üst tarafa gelecek şekilde tepsiye yerleştirin. Kıydığınız kerevizi, soğanın yeşil yapraklarınımaydanozu, havucu, pırasayı, defne yaprağını ve karabiberi hindinin üzerine serpiştirin. Pişip pişmediğini arada kontrol edin. Hindi fırında kızarırken zaman zamansüzülen yağlarından kaşıkla alarak kuruyan bölgelerin üzerine gezdirin. Nar gibi kızardığında fırından alın. Hindiyi bütün olarak sebze garnitürü ve pilavla servis yapın.
Alternatif servis önerisi: Fırından çıkan hindinin kemiklerini ayıklayıp, etini dilimleyin. Sosu hazırlamak için, kemikleri ve hindiyi pişirdiğiniz suyu, tavuk suyunu ve soya sosunu bir saat birlikte kaynatın. Daha sonra süzerek dinlendirin. Başka bir tencerede tereyağını eritin. Üzerine unu ilave ederek 1-2 dikaki pembeleşene dek kavurun. Salçayı ekleyip bir-iki çevirin. Sherry ve dinlenmeye bıraktığınız suyu karıştırarak ilave edin. Tuzunu ayarlayarak kaynamaya bırakın. Dilimlediğiniz hindiyi sos ve dilediğiniz sebzelerle servis yapın.

Çorbalar
İşkembe Çorbası
Patates Çorbası
Ana Yemekler
Tavuklu Pilav
Tokat Tavası
Hasanpaşa Köftesi
Mezeler

Patates Ezme
Karışık Kızartma
Karides Salatası
Peynir Topları
Ajvar
Zeytinyağlılar
Zeytinyağlı Yaprak dolması
Zeytinyağlı Enginar Dolması

Ara Sıcaklar

Paçanga Böreği
Patlıcan Köftesi
Tatlılar
Balkabaklı Kup
Kabak Tatlısı
Meyve Tabağı….
 
TİTAN

TİTAN

*Melekler Mekanı*
Mercimek çorbası, kuru fasülye, humus, zeytinyağlı barbunya,yeşil mercimekli börek, bulgur pilavı, zeytinyağlı lahana sarması, cacık hahahahahahahahaha
 
Üst