Regaip kandilinde hangi duaları etmeliyiz ?

Uzman SühaN

Administrator
Regaip kandilinde hangi duaları etmeliyiz ?
Recep ayının ilk cuma gecesine regaip gecesi denir.Regaip gecesine ismini melekler vermiştir. Regaip gecesi müslümanlar için büyük bir öneme sahiptir.Fazileti büyük olan regaip kandili üç ayların başlangıcı olarak kabul edilir.Cenabı hak bu gece de müminlere ihsan ve ikramlarda bulunur.Bu mübarek geceyi kutlayanları,ibadet edenleri affeder.Regaip kandili ne zaman ,hangi güne denk geliyor ? Recep ayının ilk perşembesini cumaya bağlayan gece, Regaip Kandili olarak kutlanacak.Regaip kandilinin ülkemize huzur ,mutluluk refah getirmesini temenni ederek bu mübarek gecede nasıl ibadetlerle meşgul olunması gerektiğini sizlerle paylaşıyoruz.Regaip Kandili'nde Hangi İbadetleri Etmeliyiz , Regaip Kandilinde Nasıl İbadet Etmeli adlı konularımızı da incelemenizi öneriyoruz.



2019 regaip kandili ne zaman ?


Regaib Kandili, 7 Mart'ı 8 Mart'a bağlayan gece idra edilecek.



Bu mübarek günde güzel bir boy abdesti almalı,sadaka vermeli,oruç tutmalı,namaz kılmalı,kuranı kerim okumalıyız.Bu mübarek günleri fırsat bilip cenabı haktan af ve mağfiret dilemeliyiz.Peygamber efendimiz Hz muhammed buyurdular ; Beş gece vardır ki, onlarda yapılan dualar geri çevrilmez: Bunlar: Recebin ilk Cuma gecesi, Şabanın on beşinci gecesi, Cuma geceleri, Ramazan Bayramı gecesi, Kurban bayramı gecesi.Regaip gecesi ve cuma iki kıymetli gün biraraya gelince dualar hiç geri çevrilirmi ? Yüce Allaha yalvaralım onun rahmetinden faydalanalım.Cümlemizin duasının kabulu temennisinde bulunarak bu kutlu gecede yapılacak dua ve ibadetleri sizlerle paylaşıyorum.





regaip gecesi dua.jpg






Regaip gecesi edilecek dualar

Günahlara samimi olarak tövbe ve istiğfar edilmeli, idrak edilen geceyi son fırsat bilerek nedamette bulunulmalı.

Allâhım! Senin rızanı umarak camimizde toplandık, huzuruna geldik, boynumuzu büktük, elimizi açtık, bizi kapından boş çevirme. Ey Yüce Rabbimiz! Yüce kitabın Kur’ân ile bizleri huzura ve mutluluğa ulaştır. Kur’ân’ı okumayı, anlamayı ve gereği gibi yaşamayı hepimize nasip eyle. Ey Rabbimiz! Yaptığımız hatalara, kusurlara, günahlara pişman olduk, tövbe ediyoruz, bizi bağışla.


Peygamber Efendimiz, üç aylara eriştiğinde diğer günlere nazaran ibadetlerini daha da artırıyor ve sık sık şu duayı okuyordu: “Allahümme bârik lena fî recebe ve şa’bân ve belliğna ramazan (Allah’ım Recep ve Şaban ayını bize bereketli kıl ve bizi Ramazan ayına ulaştır.



Bismillahirrahmanirrahim

Allahümme Salli âlâ Seyyidina Muhammedin ve âlâ Âli seyyidina Muhammed (Allahım (peygamberimiz) Hz.Muhammed'e ve aline (evladu iyaline) salatu selam ve esenlikler eyle )


RECEB-İ ŞERİF DUALARI

10 Gün Subhanallahil Hayyi’l-Kayyûm

10 Gün Subhanallahil Ehadi’s-Samed

10 Gün Subhanallahil Gafuru’r-Rahîm
 
Son düzenleme:
Aziz Türk Milleti’nin ve Tüm İslâm Âleminin Mübârek Üç Aylarını, Receb-i Şerif ve Regâib Kandillerini Tebrik Eder; Bu Mübârek Gün ve Geceler de Yapacağımız İbâdet, Duâ ve Yakarışların Kabul Olmasını Cenâb-ı Mevlâ’dan Niyâz Ederim. REGÂİB KANDİLİMİZ MÜBÂREK OLSUN!


regaip kandili.jpg
 
Bu geceden itibaren idrak etmeye başlayacağımız üç ayların ilki olan Receb ayının,Receb ayının ilk Cuma Gecesi olan Regaib Kandilinin,hepimize hayır huzur ve bereket getirmesini diler,affımıza ve halimizin ıslahına vesile olmasını Allah’tan niyaz ederim.
 
Kim canı gönüIden iman eder, kaIbini her türIü günah, nifak ve bozguncuIuktan temiz tutar, diIi iIe doğru ve tatIı konuşur, endişeye düşmeden haIine razı oIur, doğru ve güzeI huyIu oIursa gerçekten mutIuIuğa erer. Rahmet ve mağfiret dolu üç ayların başlangıcı Regaib kandiliniz mübarek olsun



regaip gecesi kandili.jpg
 
Yağmurun toprağa hayat verdiği gibi dualarında hayat bulacağı bu gecede dua bahçesinde yeşeren fidan olmak dileğiyle Regaib Kandilimiz Mübarek olsun.
 
Geri
Üst