2018 Kadir gecesi hangi güne denk geliyor?

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
2018 Kadir gecesi hangi güne denk geliyor?
kadir gecesi ne zaman, 2018 kadir gecesi, kadir gecesi mesajları, kadir gecesi sözleri, kadir gecesi hangi gün ile ilgili bilgileri sizler için paylaşıyoruz.

On bir ayın sultanı olan Ramazan ayının neredeyse artık ortalarına gelmiş bulunuyoruz. Ramazan ayının için de bulunan ve faziletlerinin çok büyük olduğu kadir gecesi Ramazan ayının son 27 .ci gecesi olarak biliniyor.

2018 kadir gecesi bu sene 10 Haziran Pazar gününü 11 Haziran Pazartesine bağlayan geceye denk geliyor. Kuran-ı kerim kadir gecesi indirilmeye başlanmıştır. Peygamber efendimiz(S.A.V) e bu gece indirilmeye başlanan bu mübarek gecenin tüm faziletlerinden faydalanmanızı temenni ederiz.

Kadir Gecesi Hangi Zikirler Çekilir?

Kadir gecesi, ramazan ayının son 10 günün de saklı olduğu belirtilir ve bu günler de aramak gerekir. Tam olarak bilinmemekle birlikte Ramazan ayının 27.ci gecesi kabul edilmiştir. Peygamber efendimiz, kadir gecesinin ne zaman olduğu sorusuna şöyle cevap vermiştir "Siz Kadir Gecesi'ni Ramazan'ın son on günü içerisindeki tek rakamlı gecelerde arayınız" demiştir.

Kadir gecesi bin aydan daha değerli ve faziletlerinden faydalanmamız gereken mübarek bir gecedir. Bin ay demek 83 yıl demektir. 83 yıllık bir sevabı elde etmek kazanmak için bu geceyi mümkün olduğunca boş geçirmemeli ve faziletlerinden faydalanmalıyız.


kadir gecesi.JPG


Kadir Gecesi Yapılacak Duâ

“Allahumme inneke afuvvun kerîmun tuhibbul afve fa’fu annî.” Anlamı:
“Allah’ım şüphesiz sen affedicisin ikram sahibisin affetmeyi seversin beni affet.” (Tirmizi Daavat12)
Kur’an-i Kerim’in inmeye basladigi Ramazan ayinin yirmi yedinci gecesi Islam’da en kutsal ve faziletli gecedir. Kadir gecesi içerisinde Kadir gecesi bulunmayan bin aydan daha hayirlidir. Kur’an-i Kerim de bu gecenin faziletini belirten müstakil bir sure vardir. Bu surede yüce Rabbimiz söyle buyurmaktadir:
“Dogrusu biz Kur’an’i Kadir gecesinde indirmisizdir. Kadir gecesinin ne oldugunu sen bilir misin? Kadir gecesi bin aydan hayirlidir. Melekler ve Cebrail o gecede Rablerinin izniyle her türlü is için inerler. O gece tanyerinin agarmasina kadar bir esenliktir” (Kadir 1-5).
Kadir Suresi
Kur’an-i Kerim’in doksan yedinci suresi olup bes ayet; otuz kelime ve yüz yirmi harften olusur. Fasilasi “râ” harfidir. Ismini ilk ayetinde geçen “kadr” kelimesinden alan bu surenin Mekke’de mi yoksa Medine’de mi indigi konusunda ihtilaf vardir.




KADİR GECESİ NAMAZI

Bu gece dört rek’at Kadir Gecesi namazı kılınır:

1'inci rek'atte: 1 Fâtiha, 3 İnnâ enzelnâhü...,

2'nci rek'atte: 1 Fâtiha, 3 İhlâs-ı Şerîf,

3'üncü rek'atte: 1 Fâtiha, 3 İnnâ enzelnâhü...,

4'üncü rek'atte: 1 Fâtiha, 3 İhlâs-ı Şerîf okunur.

Namazdan sonra:

• 1 defa, “Allâhü ekber Allâhü ekber, Lâ ilâhe illallâhü vallâhü ekber, Allâhü ekber ve lillâhi'l-hamd.”

• 100 “Elem neşrah leke...” sûresi,

• 100 “İnnâ enzelnâhü...” sûresi,

• 100 defa da Resûlullâh Efendimizin Hz. Âişe vâlidemize öğrettiği “Allâhümme inneke Afüvvün Kerîmün tühıbbü'l-afve fa'fü annî” duâsı okunur ve duâ edilir.
 
Allah bu mübarek güne ulaşmayı nasip etsin. İnşallah hakkıyla ibadetlerimizi yerine getiririz. Ramazanın son 10 gününde arayın demiş alimler . Bu son 10 gün içinde bol bol dua etmeli ve hayır işlemeliyiz. Hangi gece olduğu Allahın bazı hikmetleri nedeniyle gizlenmiştir. Kadir gecesinde Bol namaz kılmalı ve kadir suresini okumalıyız. Bu gece ibadet gecesidir, af olunmamız dileğiyle...
 
Ramazan ayının kutlu kadir gecesi Kuranı kerim inmiş ve peygamberimize peygamberlik bu gece verilmiştir. Kadir gecesi Rabbimiz biz kullarına bol ihsanlarda bulunuyor. Bu gecenin çok faziletli bir gece olduğunun farkına varalım ve bu geceyi en iyi şekilde ihya edelim. Kulun Rabbine yakın olduğu gecelerin en önemlisi? Kendisine dua edenleri geri çevirmeyen, günahları bağışlayan, her şeyi bilen, gören ve duyan Yüce Allah tüm dualarımızı kabul etsin.Yüce Rabbim bu güzel gecede bizlere onun rızasını kazanacak ameli versin, Kadir geceniz hayırlı olsun.
 
Geri
Üst