Merhaba ablam tercihlerini yeni yapacak.Bursa'da yaşıyorum.Ablamın puanı:366,896 Nilüfer Nur Hayati Kurtcan Ticaret Meslek Lisesi'ni kazandı.Muhasebe ve Finansman bölümünü kazandı.Ama o bölümü okumak istemiyor.Babam da orada okumasını istemiyor.Babam bende de onda da aynı şeyi yapıor..İMAMHATİP olamazzz....İmamhatipe gitmek istemiyor..Ablam size sormak istedi...Nolurrr cevappp yasınnn....!!
bana kalırsa günümüzde meslek liseleri avantajlı,en azından lise bitince meslek sahibi olabilecek.(günümüzde üniversite mezunları bile iş bulamazken) ama okuyacak olan kendisi,istemediği bi bölümü kim ne derse okumasın,sonunda kendine eder.ilgi alanı neyse ona yönelsin derim ben.
meslek lisesinde 3-4 sınıflarda staj görüyor mezun olduktan sonrada is bulabilir calısablr ama imamhatipten mezun oldktan snra ünide istediği bölümü tutturamassa cok zorlanır
Canımm bence herkez kendii hayatını kendii cizer kendii yaratırr...bence ablan aslaa istemediği bir bölüme gitmsinn babanızla konuşun yaa bencee anlayacaktırr eğitim sistemini anlatın hadi olmadı diyelim araya başkalarını sokun....ve kim olursa olsun hayatınızı kendiniz cizin ilerde keşke demekten iyidir
Ne guzek iste kazanmis,kazandigi bolume gitsin,bunun en iyi yolu imam hatip liseleri ile meslek liselerinin farkini babana anlatman,yani is imkani vs.olumlu ve olumsuz yanlarinin karsilastirararak anlatirsaniz bu yontem yardimci olabilir.Sonucta gunumuzde meslek sahibi olmak onemli ve imam hatip liseleri bu imkani sunamiyor,daha kisitli imkanlari oluyor.kolay gelsin.
Teşekkür edrim canlarımm...Ama ablam o liseeyi istemiordu..2.tercihlerini yaptı..Hüseyin Özdilek Tekstil Lisesini kazandı..Tekstil teknolijileri bölümünü..!!Babamda izin werior..Ama düz liseye de gitme imkanı var yanii..Oraya da gidebilir..!!