1. Misafir

    Misafir Forum Okuru

    Afyon'dan yemek tarifleri

    Konu, 'Yöresel Yemekler' kısmında Misafir tarafından paylaşıldı.

    afyon yemek tarifleri afyonun yemekleri afyona ait yemekler Afyon'dan yemek tarifleri
    Sakala Çarpan Çorbası

    Malzemeler:

    1/2 su bardağı yeşil mercimek

    6 su bardağı su (tavuk suyu veya et suyu tercih edilir)

    2 adet küçük kuru soğan

    4 yemek kaşığı tereyağı veya margarin

    3 yemek kaşığı un

    2 tatlı kaşığı tuz

    1/2 su bardağı tel şehriye

    1 yemek kaşığı kuru nane

    Hazırlanışı: Mercimek yıkanır ve bir su bardağı su ile akşamdan ıslatılır, kalan su eklenip 25-30 dakika pişirilir. Soğan soyulur, yıkanır ve ince ince doğranıp yağla birlikte kısık ateşte ara sıra karıştırılarak kavrulur, un katılarak bir iki defa çevrilir ve mercimeğe eklenir. Tuz ilave edilir. Kaynayınca şehriye ilave edilir. 15-20 dakika daha pişirilir, iki yemek kaşığı yağ eritilir, nane de eklenip karıştırıldıktan sonra, çorbanın üzerine gezdirilir.

    Özbek Pilavı

    Malzemeler:

    3 su bardağı pirinç

    1 kg. kuşbaşı et

    6 su bardağı un

    2 adet kuru soğan

    4 adet havuç

    Ayçiçek yağı

    Hazırlanışı: Pirinç ve soğan yağda kavrulur. Kaynamakta olan 6 bardak suyu kavrulmuş olan pirince dökülür ve tuz katılır. Suyu çekene kadar pişirilir. Suyu çekmiş olan pilavın altı kapatılarak üzerine peçete kapatılır ve demlenmeye bırakılır. Ayrı yerde havuç kavrulur ve pişmiş olan etle birlikte karıştırılarak pilavın üzerine dökülür. Servis yapılır.

    Ağzı Açık

    Malzemeler:

    Hamuru için;

    2kg.Un

    125 gr. İç yağı

    1/2 kg. ayçiçek yağı

    1 fincan sirke

    1 yemek kaşığı yoğurt

    Tuz ve su

    İç için;

    500 gr. Kıyma veya peynir

    8 adet yumurta

    1 adet maydanoz

    tuz, karabiber

    Hazırlanışı: Un , tuz sirke yoğurt ve su karışımı kulak memesi yumuşaklığında yoğrulur. Yoğrulan hamur iki eşit parçaya bölünür. Beze haline getirilir. Bezeler oklava yardımıyla açılır. Açılan hamurun üzerine eritilmiş iç yağı ve ay çiçek yağı karışımı sürülür. Katlanarak bir tepsiye konulur. Diğer bezeye de aynı işlemler uygulanır.

    Katlanan bezeler küçük kare parçalar halinde kesilir. Kesilen küçük parçalar oklava ile yuvarlak olarak asılır.

    Diğer tarafta iç malzemeleri karıştırılır. İç malzemesi açılan hamurun ortasına konulur. Kıymanın ortası görünecek şekilde kenarlar büzdürülerek kapatılır. Yağlanmış tepsiye sıralanır. Tepsi dolduktan sonra karışık yağla üzerleri yağlanır, önceden ısıtılmış fırına tepsiler verilir. Alt ve üst kızarıncaya kadar pişirilir. Biraz soğuyuncaya kadar bekletildikten sonra servis yapılır.

    Fırma Baklavası

    Malzemeler:

    4 su bardağı un

    250 gr. Margarin

    1 çay bardağı sıvı yağ

    1 yumurta

    1 çay kaşığı kabartma tozu

    1 fincan süt

    1 çay bardağı ceviz

    350urubu için;

    4 su bardağı şeker

    3.5 su bardağı su kaynatıp iki üç damla limon sıkılır

    Hazırlanışı: Tavada çiçek yağı kızdırılır. Ateşten indirilip. Biraz soğuyunca 1/4 margarin, 1 kaşık karbonat, 1 kahve fincanı su ilave edilerek karıştırılır. Bu karışıma 2 su bardağı un yavaş yavaş ilave edilerek hamur haline gelinceye kadar devam edilir. Bu işlem bittikten sonra elde köfte şeklinde verilerek tepsiye dizilir.

    200 derece fırında pembeleşinceye kadar yarım saat pişirilir. Bu arada şerbeti hazırlanır. Fırından çıkarılan ılımış fırma baklavasının üzerine ılık olarak şerbet dökülür. 1 saat beklenir, servis yapılır.

     
Afyon'dan yemek tarifleri konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Osmaniye'den Yemek Tarifleri

    Osmaniye'den Yemek Tarifleri

    osmaniyenin yöresel yemekleri osmaniye yemekleri osmaniye yemek tarifleri yöresel çorbalarımız yöresine ait yemekler Tırşik Malzemesi : 1 kg Tırşik yaprağı 1 kase yoğurt 1 kg nohut ile dövme 1 çorba kaşığı tuz 4 yemek kaşığı un Yeterince su Hanırlanışı: Tırşik yaprağı ince ince doğranır. Doğranan tırşik yaprağı iyice yıkanır. Bir kase yoğurt çırpılır, nohut ve dövme ile yıkanır. Su...
  2. Kastamonu'dan Yemek tarifleri

    Kastamonu'dan Yemek tarifleri

    kastamonu yemek tarifleri kastamonu yemekleri yemekleri tarifleri tarhanası tarhanası nasıl yapılır Kızılcık tarhana çorbası Malzemeler: 5 yemek kaşığı kızılcık tarhana 1 adet soğan 5 diş sarımsak 1/2 yemek kaşığı margarin tuz Tarhananın Yapılışı: Ağaç dalında yumuşamış kızılcıklar çekirdeklerinden ayrılır unla birlikte yoğrulur güneşte kurutulur. Daha sonra bu parçalar ufalanır....
  3. Erzurum'dan Yemek Tarifleri

    Erzurum'dan Yemek Tarifleri

    erzurum yemek tarifleri erzurum yemekleri tarifleri yemekleri tarifi resimli resimli Çağ kebabı Malzemeler: 1 kuzu budu (yağsız ve sinirsiz) 1 adet kuru soğan 100 gr. Yoğurt tuz karabiber lavaş ekmeği domates, yeşil biber Hazırlanışı: Yağı ve siniri ayıklanmış kuzu budundan parmak kalınlığında yapraklar kesilir. Yoğurt, tuz, karabiber ve yemeklik doğranmış soğan karıştırılır ve etler...
  4. Çorum'dan Yemek Tarifleri

    Çorum'dan Yemek Tarifleri

    corum yemek tarifleri çorumun yöresel yemekleri çorumun yemekleri çoruma özgü yemekler çoruma ait yemekler Keşkek Malzemeler: (6 kişilik) 500 gr yarma (gendirme) 500 gr koyun eti 2 adet soğan 3 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı tuz 1 çay kaşığı kırmızı biber 11 su bardağı su Hazırlanışı: Yarmalar akşamdan ıslatılır. Güveç tencereye (Toprak tencere) 2 kaşık yağ konulur. Soğanlar...
  5. Isparta'dan Yemek Tarifleri

    Isparta'dan Yemek Tarifleri

    ıspartanın yöresel yemekleri ıspartanın meşhur yemekleri ısparta yemek tarifleri ispartanın yemek tarifleri Isparta'dan Yemek Tarifleri Samsa Tatlısı Malzemeler: 200 gr milföy hamuru 1/2 su bardağı toz badem 2 yemek kaşığı şeker 1 adet yumurta beyazı 350urubu için: 3.5 kahve fincanı şeker 2 çay bardağı su 1/2 adet limonun suyu Hazırlanışı: Bir kapta badem, şeker ve yumurta...
Etiketler:

Sayfayı Paylaş