1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    31.308
    Beğenilen Mesajlar:
    2.305
    Ödül Puanları:
    113

    Amasya'dan yemek tarifleri:

    Konu, 'Yöresel Yemekler' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    Mumbar - İşkembe Malzemeler: 2 su bardağı bulgur
    1 demet maydanoz
    1 yemek kaşığı salça
    1 tatlı kaşığı karabiber
    1 takım koyun işkembesi (mumbarı ile birlikte)
    1 tatlı kaşığı tuz
    Hazırlanışı: İşkembe kazınır, mumbarın içi temizlenir. İç kısmı dışa çevrilerek bulgurla birlikte hazırlanan harç mumbarın içine doldurulur, bakır kazanda işkembe ile birlikte 2 saat kadar pişirilir.

    Hasuda (tatlı)
    Malzemeler :
    1 Bardak nişasta
    5 Bardak su
    1 Bardak toz şeker
    3 Kaşık tereyağı
    1/2 Bardak ceviz içi
    Hazırlanışı: 4 bardak su kaynatılır, 1 bardak su ile nişasta karıştırılır, kaynar suya ilave edilir karıştırılarak pişirilir. Piştikten sonra bir tepsiye dökülerek üzerine kızdırılmış tereyağı gezdirilir. Ceviz serpilerek servise sunulur. Sıcak olarak yenir.

    Kalbura Bastı
    Malzemeler :
    1 Paket margarin
    Şerbet için:
    1 paket vanilya
    2 adet yumurta
    1.5 kg. toz şeker
    1 tutam tuz
    1 litre su
    2 kaşık yoğurt
    1/2 limon suyu
    1 su bardağı ceviz
    1 paket kabartma tozu
    Malzemelere yetecek kadar un
    Hazırlanışı: Unun ortası havuz yapılır. Margarin, yumurta, tuz, yoğurt, vanilya ilave edilerek yoğrulur. Hamur kulak memesi yumuşaklığına getirilir, hamur yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılır, her parçanın içerisine ceviz konularak kalbur üzerinde şekli verilir. Bir tepsiye dizilerek orta ısıda fırında 30-35 dakika pişirilir. Piştikten sonra üzerine soğuk şerbet dökülür. Servis yapılır.


     
Amasya'dan yemek tarifleri: konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Artvin'den Yemek Tarifleri

    Artvin'den Yemek Tarifleri

    artvin yemekleri artvin yöresel yemekleri resimli yöresi yöresine ait yemekler Kuru fasulyeli kesme çorba Malzemeler: 1/2 su bardağı kuru fasulye 1 su bardağı erişte 5 su bardağı su 1 adet küçük soğan 1 yemek kaşığı salça 1 yemek kaşığı tereyağı tuz, karabiber Hazırlanışı: akşamdan ıslatılmış kuru fasulyeler 5 bardak su ilave edilerek haşlanır. Fasulyeler iyice yumuşayınca erişteler...
  2. yemek tarifi

    yemek tarifi

    http://www.youtube.com/watch?v=p3cJk6ChPkY
  3. Gaziantep'den Yemek Tarifleri

    Gaziantep'den Yemek Tarifleri

    Gaziantep'den Yemek Tarifleri Patlıcan Kebabı Malzemeler: 1.5 kg. Patlıcan (iri uzun) 1 kg. az yağlı kıyma 5-6 adet domates 5-6 adet yeşil biber karabiber, tuz Hazırlanışı: Patlıcanlar yıkanıp sapları kesildikten sonra enine 3'er cm. uzunluğunda kesilir. Bu arada kıyma, tuz ve karabiber ile iyice yoğrulur. Daha sonra şişlere bir patlıcan bir ceviz büyüklüğünde kıyma saplanır ve elle...
  4. Antalya'dan Yemek Tarifleri

    Antalya'dan Yemek Tarifleri

    antalyanın yemekleri antalya nın yemekleri antalyanın yöresel antalyaya ait yemekler antalya yemek tarifleri Antalya'dan Yemek Tarifleri Kulaklı Çorba Malzemeler: 1 su bardağı nohut 6 su bardağı su 250 gr. kuşbaşı et 2 yemek kaşığı margarin tuz, karabiber Terbiyesi için: 2 adet yumurta 2 diş sarımsak 2 yemek kaşığı un 1 adet limonun suyu 2 yemek kaşığı yoğurt Hamuru...
  5. Erkeklerden Yemek Tarifleri

    Erkeklerden Yemek Tarifleri

    KOLAY YEMEKLER *Domatesli Biberli Yumurta *Büyükçe bir tavaya yağ domates ve biber koyup bir sigara yakiyoruz. Sigaranin külü yere düşmek üzereyse yumurtaları eklemenin zamani gelmis demektir. Yumurtaları kırıp sigaramizi bitiriyoruz. Pişmiştir herhalde ocağın altını kapatiyoruz. *Biberli Domatesli Yumurta *Her gün domatesli biberli yumurta yemekten sıkıldığımızda yapabilecegimiz bu enfes...
Etiketler:

Sayfayı Paylaş