amber'07 Beden-İşlemsel Sanatlar Festivali

eylül

Yeni Üye
Üye
amber'07 Beden-İşlemsel Sanatlar Festivali
amber'07, 9-17 Kasım

amber'07 Beden-İşlemsel Sanatlar Festivali 9-17 Kasım tarihleri arasında gerçekleşiyor. Türkiye'deki tek yeni teknolojiler ve sanat festivali olan amber'07, uluslararası bir etkinlik olarak 30 sanatçının katılımıyla gerçekleşecek.

amber'07 atölye çalışmaları, gerçek zamanlı etkileşime dayanan performansları ve ziyaretçiyi izleyici konumundan katılımcı konumuna taşıyan enstalasyonlardan oluşan sergisi ile bugüne kadar izlediğimiz etkinliklerden ayrılıyor. Festivalde yer alan performans ve enstalasyonlar dijital teknolojileri bir ifade aracı olarak kullanan yeni bir sanatsal dilin örneklerini oluşturuyor. Tüm işler gerçek zamanlı olarak dijital teknolojileri kullanıyor.

Sahne performansları, etkileşimli enstalasyonlar, atölye çalışmaları ve seminerlerden oluşan festival bu sene "teknoloji çağında ses ve tutunma" teması etrafında teknoloji ile ilişkimizi sorgulayan işlere ve tartışmalara yer veriyor.

amber'07'nin amacı sanatçılara (dans, performans vb.), teknoloji profesyonellerine (yazılım uzmanı, mühendis vb.), ögrencilere, çocuklara, akademisyenlere ve gündelik hayatlarında teknolojiyi kullanan veya kullanamayan herkese hitap ediyor.

TEKNOLOJİNİN SANATLA BULUŞTUĞU FESTİVAL
amber'07, Teknolojinin katılımcı ve yaratıcı kullanımını teşvik eden, Doğu ile Batı arasında, İstanbul'da yeni ve açık bir iletişim ve üretim ağı oluşturmayı hedefleyen "amber beden işlemsel sanatlar derneği" tarafından düzenleniyor. amber genç neslin teknoloji ve sanat algısını değiştirerek, teknoloji kullanımını bir ifade aracı olarak gündelik hayata sokmayı hedefliyor.

Sanat ve teknolojiyi ulaşılabilir ve katılımcı bir zeminde buluşturan amber'07, alanlarında dünyaca ünlü sanatçıların işleri ile yaşadığımız zamanın estetiğini ve geleceğin sanat anlayışını İstanbul'lu genç nesile ulaştırıyor. amber'07 beden işlemsel sanatlar festivali, yüksek sanatla yüksek teknolojiyi herkesin ulaşabileceği ve üretebileceği yeni, açık ve katılımcı bir zemine taşıyor.

Katılımcı sanatçılardan Marcel.li Antunez Roca kendi tasarladığı mekatronik dış iskeletleriyle bize yeni dünyanın öykülerini anlatıyor. İzleyiciyi katılımcıya dönüştürdüğü ve gerçek zamanlı olarak yönettiği sahnesinde görsel işitsel yepyeni bir deneyim yaşatıyor. Christian Ziegler bir ışık ormanına çevirdiği sahneye danscısının ardından izleyiciyi de sokuyor. Tanja Perisic enstalasyonuyla sergi alanını kentin yepyeni deneyimler yaşatan ara sokaklarına çeviriyor. Eda Kaban hergün çilesini çektiğimiz İstanbul trafiğini gerçek zamanlı olarak yumaklarla görselleştiriyor.

9-17 kasım tarihleri arasında yeni deneyimler için şimdiden zaman ayırın.

PROGRAM

ATÖLYE ÇALIŞMALARI
MoVi Lab : Johannes Birringer
Wiring : Hernando Barragan
Oyun, Beden ve Bellek : Nancy Mario Flute

PERFORMANSLAR
Transpermia : Marcel.li antunez Roca
Protomembrana : Marcel.li antunez Roca
The Forest : Christian Ziegler
Audio Ballerina : Benoit Maubrey

ENSTALASYONLAR
Pufi : Jakob Leben & Robertina Sebjanic
Place of Living : Tanja Perisic
SARaskop : Martin Hesselmeier & Karin Lingnau
Mess : Eda Kaban
Zaman Algısı : Ayşegül Dalgıç
Delicate Boundaries : Christine Sugrue
Equalizer : Bernadeta Levule
TAFKAV : Francesco Monico
e-Motion : Mariela Nestora & Kostas Moshos
The Box : Nika Oblak & Primoz Novak
Tribute to Buddha : Ekmel Ertan

SEMİNERLER
Mledan Dolar
Johannes Birringer
Düğüm Küme

SANATÇILAR ve ÜLKELER
Christian Ziegler, Bernadeta Levule, Martin Hesselmeier & Karin Lingnau (Almanya), Daisy Bolter (Fransa-USA), Johannes Birringer (İngiltere-Almanya), Yuiji Oshima (Avusturya-Japonya), Nika Oblak & Primoz Novak, Jakob Leben & Robertina Sebjanic, Mledan Dolar (Slovenya), Tanja Perisic (Hırvatistan), Nancy Mauro-Flute (Hollanda-Avusturya), Marcel.li antunez Roca (İspanya), Eda Kaban, Ayşegül Dalgıç, Ekmel Ertan, Burckaan Gürgün, İsmail Kasarcı, Etkin Çiftçi, Atıl Kust, Düğüm Küme (Türkiye), Christine Sugrue (USA), Mariela Nestora & Kostas Moshos (Yunanistan), Francesco Monico (İtalya), Benoit Maubrey (Almanya), Hernando Barragan (Kolombiya)

MEKANLAR:
garajistanbul, Tütün Deposu, AKBANK SANAT, İTÜ TBT Laboratuarı, Çatı Dans stüdyosu, Sabancı Üniversitesi Kampusu

DESTEKLEYENLER
Akbank Sanat, IKSV (İstanbul Kültür Ve Sanat Vakfı), Cervantes Enstitüsü, Hollanda Konsolosluğu, Anadolu Kültür A.Ş., Sabancı Üniversitesi, İTU Tasarımda Bilgi Teknolojileri Programı, Çatı Çağdaş Dans Sanatçıları Derneği, garajistanbul

KÜNYE
Yapımcı : amber Beden-İşlemsel Sanatlar Derneği
Festival Yöneticisi ve Sanat Yöneticisi : Ekmel Ertan
Festival Yönetici Asistanı : Nafiz Akşehirlioğlu
Organizasyon Sorumlusu : Özlem Alkış
Basın ve Halkla İlişkiler : Handan Yalvaç Kaplan
Daha fazla bilgi için :
www.a-m-b-e-r.org (dernek hakkında)
www.a-m-b-e-r.net (festival sitesi)
 
Geri
Üst