anaokulu dönemi çocuklarda eğitim

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
anaokulu dönemi çocuklarda eğitim
( 26 Haziran 2006 - Umutlar Sönmesin Rehabilitasyon Merkezi )
Çocuklarımızda oturma alışkanlıkları, çevresel faktörler, beslenme alışkanlıkları ve psikolojik faktörlere bağlı olarak gelişebilen bir takım postüral bozukluklar erken tespit edilebilir ve tedaviye bile gerek kalmadan bir takım önerilerle düzeltilebilir. Önlem alınmayan durumlarda ise bu bozukluklar kalıcı birer vücut bozukluğuna ve hatta sakatlığa yol açabilir.

AMAÇ: Değerlendirmeye alınacak çocuklarda postüral bozuklukların saptanması, sebeplerinin tespit edilmesi, bu bozuklukların giderilmesi, ilerleyen yaşlarda oluşabilecek deformitelerin önlenmesi ve tedaviye yönelik olarak ailelerin bilgilendirilmesi, eğitilmesi ve yönlendirilmesi.

Değerlendirmede Licht ve Asher’in geliştirmiş olduğu postür değerlendirme formu modifiye olarak kullanılacaktır.

POSTÜR NEDİR?
Vücut kısımlarının birbirleriyle olan ilişkileri, birbirlerine göre pozisyonları ve dizilimleridir. Statik ve dinamik olarak ikiye ayrılır.

Statik postür; vücut kısımları hareketsizken oturma ayakta durma ve yatma sırasındaki postürdür.

Dinamik postür; vücut kısımları hareket halindeyken vücudun pozisyonudur.

İDEAL POSTÜR NASIL OLMALIDIR?

Vücut en az seviyede enerji harcamalı, kaslar gereğinden fazla gergin olmamalı, vücut ağırlığı eşit bir dağılım göstermeli, eklemlere fazla yük binmemeli ve ağırlık merkezi destek yüzeyleri üzerinde tutulmalıdır.

NELER DEĞERLENDİRİLİR?

Vücudun önden arkadan ve yandan yapılan değerlendirmelerinde ayaklarda, ayak bileği eklemlerinde, dizlerde, kalçada, omurgada, omuzlarda, kollarda, boyunda ve başka şekil bozukluğu, eğrilik, asimetri, yükseklik farkı, kas dengesizliği olup olmadığı değerlendirilir. Ayrıca uzman psikologlarımız tarafından Burdon (dikkat testi) yapılır.

Psikolog Zühre Çelen kaynak.hanemiz.com
 
Geri
Üst