Ankara Tava

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Ankara Tava
ankara tava ankara tava yapılışı
MALZEME:

Koyun eti (kol tarafından) 5 kg. Sarmısak 4 diş
Su 9 su bardağı Tane karabiber 10 adet
Soğan 1 orta boy Tereyağı 4 çorba kaşığı
Pirinç 4.5 su bardağı Zeytinyağı 1 çorba kaşığı
Tuz Karabiber

YAPILIŞI:
Pirinci ayıkladıktan sonra beyaz suyu gidene kadar iyice yıkayın. Tuzlu sıcak suda yarım saat bekletin, süzün. Eti 8 eşit parçaya bölün. Bir tencereye koyun, soyup ikiye böldüğünüz soğanları, soyulmuş bütün sarmısakları, tane karabiberleri ve 9 su bardağı suyu ilave edip kaynatın. Kaynamaya başladığında üzerinde oluşan köpükleri bir kaşıkla alın, ağzını kapatarak kısık ateşte et yumuşayana kadar haşlayın. Etin suyunu süzüp ayrı bir kaba alın. Derin bir fırın kabına ıslatılmış pirinci yayın. Bir tencerede tereyağı ve zeytinyağını kızdırın, 6 su bardağı et suyu, karabiber ve tuz ekleyip kaynatın. Sıcak et suyunu pirincin üzerine dökün. Haşlanmış etleri pirincin üzerine yerleştirin. 160 derece ısıtılmış fırında pilav suyunu çekip, etler kızarana kadar yaklaşık 45-50 dakika pişirin. Servis yapmadan önce, etleri üzerinden alıp, pilavı karıştırın. Pilavı servis tabağına koyun, etleri üzerine dizdikten sonra servis yapın.
 
Geri
Üst