Antakya Mutfağı - HUMUS (Tereyağlı)

renesme

Aktif Üye
Üye
Antakya Mutfağı - HUMUS (Tereyağlı)
Malzemeler 4 Kişilik


  • 500 gr. nohut
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı çamfıstığı
  • 1,5 su bardağı tahin
  • Tuz

Hazırlanışı : Nohut bir gece önceden ıslatılır. Düdüklü tencerede iyi pişinceye kadar haşlanır. Suyu süzülür. İnce delikli süzgeçten iki defa çekilir. limonIarın suyu sıkılır. Sarımsak dövülür. Tahin, ezilip püre haline getirilmiş nohuda karıştırılıp tuz eklenir. Bu karışım bir servis tabağına yayılarak konulur. Bir tavada eritilen tereyağının içine çam fıstıkları eklenip kavrulur ve humusun üzerine dökülerek sıcak servis edilir.
12102009tereyaglihumus.jpg
 
Üst