Antalya Yöresinden "Hibes"
hibes nasıl yapılır tarifi malzemeleri nelerdir akdeniz yöresi yemek tarifini buradan bulabilirsiniz
Antalya yöresi mezesi olan hibeş acımsı tadıyla karşılıyor sizi.. bu tat farklı bir tat meleklerim artık her zaman yediklerimizden sıkıldığımız zaman bu tarifi deneyin bence.Hatırlıyorum da Fava yı ilk duyduğumda o ne diyip hemen yapmaya koyulmuştum.
Malzemeler;
2 çay kaşığı acı pul biber
2 çay kaşığı tuz
3 çay kaşığı kimyon
3 diş sarmısak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı tahin
2 limon (suyu çıkartılacak)Yapılışı;Srmısakları dövün.Ardından tahin( tahin demişken aklıma tahinli patlican salatası geldi ) sarmısak kimyon biberi bir kaseye koyup karıtırın.Üzerine yavaşça limon suyu ve zaytinyağı ekleyin.Tuzu servis yapacağınızda ekleyin aksi halde sertleşir.Yanında turşu ile servis edilmesinide tavsiye edebiliriz
Afiyet olsun melişlerim.
Antalya yöresi mezesi olan hibeş acımsı tadıyla karşılıyor sizi.. bu tat farklı bir tat meleklerim artık her zaman yediklerimizden sıkıldığımız zaman bu tarifi deneyin bence.Hatırlıyorum da Fava yı ilk duyduğumda o ne diyip hemen yapmaya koyulmuştum.
Malzemeler;
2 çay kaşığı acı pul biber
2 çay kaşığı tuz
3 çay kaşığı kimyon
3 diş sarmısak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı tahin
2 limon (suyu çıkartılacak)Yapılışı;Srmısakları dövün.Ardından tahin( tahin demişken aklıma tahinli patlican salatası geldi ) sarmısak kimyon biberi bir kaseye koyup karıtırın.Üzerine yavaşça limon suyu ve zaytinyağı ekleyin.Tuzu servis yapacağınızda ekleyin aksi halde sertleşir.Yanında turşu ile servis edilmesinide tavsiye edebiliriz
Afiyet olsun melişlerim.