MALZEMELER
1,5 su bardagi arpa sehriye
1/2 tablet tavuk suyu
2,5 yemek kasigi sivi yag
YAPILIŞ TARİFİ
Once yagi tencereye koyup kizmasini bekleyin ardindan,yarim bardak arpa sehriyeyi yagda kavurun. Sehriyeler iyice esmerlesince kalan 1 bardak sehriyeyi de ilave edin ancak tencereye eklediginiz son sehriyelerin ilk sehriyeler kadar esmerlesmemesine dikkat edin.Sehriyeleri kavurdiktan sonra (2 renk sehriye ortaya cikicak boylelikle)uzerine suyunu ve et suyu tabletini ilave edip kisik ateste suyunu cekene kadar pisirin. Suyunu cektikten sonra tencerenin uzerine bez kapatip demlenmesini bekleyin.
MALZEMELER
2 su bardagi arpa sehriye
2 su bardagi et suyu
1 çorba kasigi margarin
1 çorba kasigi sivi yag
2 adet domates
Yeteri kadar tuz
YAPILIŞ TARİFİ
Sivi yag ve margarinle birlikte bir bardak sehriyeyi tencereye koyun, pembelesene kadar pisirin. Kalan sehriyeyi de ilave edip 5 dakika daha kavurun. Iki bardak et suyu ve rendelenmis domates koyup karistirin.
Kaynamaya baslayinca altini kisip 20 dakika daha pisirin. Pilavi et, sebze veya tavuk yemeklerinin yaninda ikram edebilirsiniz.
Malzemeler.
2 bardak arpa şehriye
2 kaşık tereyağı
1 kaşık salça
3 bardak su
Tuz
Şehriyeyi bir tencereye alıp suyu ekleyin. Üzerine sulandırılmış salçayı da ilave edin. Tuzunu da ayarlayarak suyunu çekene kadar kaynatın. Suyunu çekince üzerine erimiş tereyağını gezdirerek servis edin. Afiyet olsun...
lezzetler.com
3 ayrı versiyon. Ben buldukça yine buraya eklerim varyasyonları
MALZEMELER
2 adet kırmızı sivri biber
1 adet domates
Et veya tavuk
Şehriye
Tuz
HAZIRLANIŞI
2 adet kırmızı sivri biber ve 1 adet domates, küçük küçük doğranıp yağda kavrulur. Üzerine pişmiş parça et veya tavuk parçaları eklenir. Başka bir tencerede 1 su bardağı şehriye yağda kavrulur. Önceki malzemelerle birleştirilir. Üzerine birbuçuk su bardağı et suyu veya tavuk suyu konularak ve tuz da eklenerek hiç karıştırmadan kendi halinde pişirililir.
MALZEMELER
1/2 paket arpa şehriye,
1,5 çorba kaşığı sıvı yağ ( yada tereyağı )
tuz,
Yeteri miktarda kaynar su,
YAPILIŞI
Tencerenize yağı koyup 1/2 paket şehriyeyi iyice kavurun. Paketin arkasındaki ölçülerin yarısı kadar kaynar suyu ekleyip tuzunu ilave edin ve kısık ateşte pişirin.