Merhaba arkadaşım. Öncelikle aramıza hoş geldiniz.
Eşinizin eski eşi vefat etmiş, ALLAH rahmet eylesin. Yaşıyor olsaydı şayet, durumlar çok değişirdi benim nacizane fikrimce... Çünkü eşinizin, eski eşi yada ailesi çocuğu dolduruşa getirebilirdi. Zira çocuğun şimdi ki durumu bence tamamen psikolojik ve onu anlamanız lazım.
Yazdıklarınız elbette ki sizin cephenizden kolay bir durum değildir. Fakat bunlar bence aşılmayacak sorunlar da değildir. Çocuk kaç yaşında bilmiyorum ama, çocuğun sevgisini kazanmaya çalışın. Ölen annesinin yerine sizi koyması ve sizden bir başka kardeşinin olması da onun açısından oldukça zordur ve üstelik çocuk psikolojisi ile kıskançlık duygularını abartabilir.
Ayrıca yine kendi nacizane fikrimce, o çocuk size değil, annesinin yerine gelecek olan her kadına böyle tepkiler gösterebilir. Bunu eşinizede söyleyin ve inandırın. Onun bunu düşünmesini sağlayın. ''Ben gittikten sonra yerime gelen her kadına oğlun tepki verecek ya sen hiç evlenmiyecek çocuğuna hayatını adayacaksın ki, senin tek çocuğun oğlun değil birde ikimizin ortak kızı var'' demen belki eşinin cephesinden durumlara bakış açısını değiştirebilir.
Eşinizle konuşun ve dilerim ki sorunlara çözüm bulursunuz.
Sevgilerimle...