Badem yemek için tam 9 neden
hamilelikte badem gebelikte badem hamilelikte yemek gebelikte yemek ayva
alıntı
- Badem, bir Omega 3 kaynağı olarak; kalp ve damar dostudur.
- Kan pıhtılaşmasını ve damar sertliğini önler. Tansiyonu düşürür, şeker hastalarında riski azaltır.
- Adet döneminde kan şekeri düşüklüğünü engeller.
- Bor bakımından zengindir; kemikleri güçlendirir.
- İçindeki kalsiyum kolesterol düzeyini düşürür ve kemik erimesini önler.
- İçerdiği magnezyum adet dönemi gerginlikleri ile adet öncesinde karında gaz, ruhsal durum değişiklikleri, baş ağrısı, şekerli ve tatlı besinlere istek, uykusuzluk, yorgunluk ve baş dönmesi gibi belirtilerin azalmasına yardımcı olur.
- İçindeki yağlar kötü kolesterolü azaltmaktadır.
- Vücut direncinin artmasında, yaraların iyileşmesinde, tat duyusunun oluşumunda çok faydalıdır.
- Gebelik için çinko minerali içerir.
alıntı