Bal kabagı pastası..

Bal kabagı pastası..
balkabağı pastası bal kabağı pastası bal kabagi pastasi kabak balkabagi pastasi
Malzemeler

1.5kg balkabağı
1.5 su bardağı toz şeker
125gr margarin
1 paket petitbör bisküvi
1 çay bardağı ceviz

Üzeri için;
1 poşet kremşanti
1 çay bardağı soğuk süt

Süslemek için;
Yeşil fıstık

Yapılışı:
Kabak soyulup doğranır. Üzerine şeker ilave edilip 1- 3 saat kabağın suyunu salması
beklenir(eğer vaktiniz yoksa şeker serpilip 1 fincan su serpilip kaynatılır) ocağa
konur. Kabak suyunu çekip yumuşayıncaya kadar pişirilir. Ocağa kapattıktan sonra
125gr margarin ilave edilip kapaklar püre haline gelecek şekilde ezilir. Mozaik
pastadaki gibi kırılmış bisküviler karıştırılır. Strec yayılmış çukur kaseye
doldurulur. Ortası açılıp iri kıyılmış ceviz doldurulur 5- 6 saat buzdolabında
bekletilir. Düz servis tabağına ters çevrilir. Hazırlanmış krem ve yeşil fıstık ile
süsleme yapılır.
 
Üst