Balık Turşusu

*MeleK*

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Yönetici
Balık Turşusu
hamsi turşusu nasıl yapılır
1 kg balık (kolyoz, kefal, lüfer, hamsi, kılıç gibi)
6-7 Diş sarmısak
1-2 Diş karanfil
10-15 Adet tane karabiber
7-8 Adet defne ve limon yaprağı
3 Adet sulu limon
1 Çorba kaşığı tuz
Yeterince su

* Kolyoz, kefal, lüfer, hamsi, kılıç gibi balıklardan yapılır.
* Önce balıklar temizlenip filetosunu çıkarılır.
* Fileto balıklar tuzlanır ve 1 gün tuzlanmış balıklar bir tepsi içinde bekletilir.
* Ertesi gün tepsideki balıklar bol suyla iyice yıkanır.
* Yayvan derin bir kabın dibine defne ve limon yaprakları dizilir.
* Birkaç adet tane karabiber serpiştirin.
* 1-2 diş karanfil koyup üzerine fileto balıkları muntazam yerleştirilip, balık sıralarının arasına defne ve limon yapraklarını, çentilmiş sarmısakları koyun.
* Balıkların yerleştirilmesi bitince 1 litre suya 1 çorba kaşığı tuz koyarak eritin.
* İçine 3 adet limon suyu sıkın.
* Hazırladığınız bu suyu balıkların üzerine döküp bir ağırlıkla bastırın.
* Bu balık turşusu 2-3 gün içinde ikrama hazır olur.
* Yağlı balıklardan yapılırsa kışın yenmesi pek lezzetli olur.1 kg balık (kolyoz, kefal, lüfer, hamsi, kılıç gibi)
6-7 Diş sarmısak
1-2 Diş karanfil
10-15 Adet tane karabiber
7-8 Adet defne ve limon yaprağı
3 Adet sulu limon
1 Çorba kaşığı tuz
Yeterince su
 

Benzer İçerikler

suskun_gız
Cevaplar
0
Görüntüleme
711
suskun_gız
suskun_gız
Hayalet
Cevaplar
0
Görüntüleme
2K
Hayalet
Hayalet
TİTAN
Cevaplar
1
Görüntüleme
2K
ÖzGüL
Ö
*MeleK*
Cevaplar
0
Görüntüleme
10K
*MeleK*
Üst