BaŞariya Gİden Yol 'stİlİnİzden' GeÇer...

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
BaŞariya Gİden Yol 'stİlİnİzden' GeÇer...
Profesyonel ortamlarda yöneticimiz, müşterilerimiz, birlikte çalıştığımız ekip arkadaşlarımız veya iş ortaklarımız üzerinde uyandırdığınız izlenim, kariyer başarımızda büyük rol oynuyor. Kişisel imajımızın önemli bir parçası olan giyim kuşam konusunda kimimiz risk almamak için klasik olandan vazgeçmezken kimimiz de moda ve trendleri takip ederek "günün insanı" imajı vermeyi yeğ tutuyoruz. Oysa dış görünüşünüz yoluyla verdiğiniz sinyaller söz konusu olduğunda, güncellikle profesyonel yaşamın kendine has kriterlerini birleştirebilmek kolay değil. Türk iş dünyasının görece tutucu olduğunu göz önüne alırsak, stilimizi yansıtmakla aykırı durmak arasındaki belirsiz çizginin neresine düştüğümüz konusunda pek çoğumuzun kafası karışabiliyor. Profesyonel stil danışmanı Tülin Kermen, "İnsanlar kendi kişiliklerini bulundukları ortama doğru uyarlayabilmişlerse, kendi stillerini bulmuşlar demektir" diyor.

Erkekler yenilikçi
Aviva Hayat Emeklilik, Boyner Mağazacılık, Hedef Alliance, Alarko Carrier gibi şirketlerde çalışanlara bireysel ve toplu stil eğitimleri veren Tülin Kermen, sunumlarında profesyonellere renklerden modaya kadar imajla ilgili kavramları anlatıyor. İş dünyasından özellikle erkeklerin bu konulara karşı çok ilgili ve açık olduğunu söyleyen Kermen, kadınların eğitimlere genellikle kendilerini onaylamak için geldiğini söylüyor. Kermen''e göre kadın profesyoneller eğitimlerden sonra çoğunlukla küçük değişiklikler yapmaya yanaşırken, erkekler pantolon paçalarına kadar her türlü öneriye açık bir tutum sergiliyor. Peki günlük profesyonel giyim kuşamın temel kuralları nedir? Bir iş anlaşması öncesi hangi renklerden kaçınmalı hangi kumaşları tercih etmeliyiz? Patronumuzdan zam isteyeceksek o gün nasıl bir giyim tarzı benimsemeliyiz? Bir toplantıya giderken hangi çanta ve nasıl bir stil yansıtmalıyız? Ve tabii asla yapmamız gereken giyim yanlışları neler? Tülin Kermen, söze iş hayatındaki istikrarın dış görünüşümüze de yansıması gerektiğini belirterek başlıyor: "İş yerinize özensiz geliyorsanız, sadece arada bir çok şık giyinerek dikkatleri üstünüze çekseniz bile, kurumun temsil edilmesi gereken bir ortama siz değil, düzenli bir şekilde işe bakımlı gelen kişilerin seçileceğini bilmelisiniz" diyor.

Zam isterken mavi giyin
Bunun yanı sıra dış görünüşünüzde dikkat edeceğiniz bazı detaylar, iş başarınızı etkileyecek güce sahip olabiliyor. Örneğin kahverengi, toprağın rengi olarak iyi bir renk olmakla birlikte kahverengi takım elbise iş ortamında memur rengi olarak algılanır. Rekabetçi ve enerjik bir etki uyandırmaktan uzaktır. Zam almaya giderken, iş görüşmesinde bir ortaklık teklifi sunarken, iş alırken gilmesi pek tavsiye edilmiyor. Onun dışında kahverenginin içine giyilen pembe bir gömlek ya da mavi bir bluz sizi ışıl ışıl yapmaya yetebilir.

Kaçınılması gereken hatalar



* Ne kadar moda olursa olsun, iş yerine file çorapla gelmeyin.
* Ön yırtmaç dört parmağı geçmemeli.
* Küpeler omuza temas etmemeli.
* Ayakkabılarınız temiz ve kaliteli olmalı.
* Büyük çanta girdiğiniz ortama hazırlıksız olduğunuzu gösterir.
* Kırışık kıyafetler her iş ortamında uygunsuz kaçar. Kumaş türü olarak kırışık olan kıyafetlerden kaçının.
* Bankacılık, halkla ilişkiler gibi karşıdaki kişide güven yaratmak durumunda olunan sektörlerde keten bir giysi hoş karşılanmaz.
* İyi oturmayan, ucuz kumaştan yapılmış bir takım kişiyi ucuz gösterir.
* Soluk renk yaşlı gösterir.
* İnce çizgi otoriteyi vurgular. Ancak gangsterler gibi görünmemek için sivri yaka gömlek giyilmemeli, ses çıkaran kösele ayakkabılardan kaçınılmalı.
* Kaleminiz gelecekteki hedeflerinizin ne olduğu mesajını verir.


 
Geri
Üst