BASUR OLAN KADINLARIN BİLMESİ GEREKENLER

Uzman SühaN

Administrator
BASUR OLAN KADINLARIN BİLMESİ GEREKENLER

BASUR OLAN KADINLARIN BİLMESİ GEREKENLER


Rektum bölgesinde bulunan damarların genişlemesi sonucu ortaya çıkan basur genellikle kötü ve hazır gıdalarla beslenme, kahve, çay ve kafein içeren asitli içeceklerin aşırı tüketimi neticesinde oluşmaktadır. Basurun oluşma nedenlerinden biride kalıtımsal özelliklerdir. Damarların genişlemesi sonrası oluşan basur yüzünden oturmak, tuvalete çıkmak hatta yürümek bile şiddetli ağrılara neden olacağı için basurun tedavisi zaman geçirilmeden yapılmalıdır.

Günümüzde basur tedavisi için kullanılan pek çok profesyonel yöntem bulunmaktadır. Doktor tarafından gerçekleştirilen basur ameliyatları bu sorundan kalıcı olarak kurtulmanızı sağlayabilir. Hekim kontrolünde uygulanan yöntemler dışında kullanılabilecek doğal ve bitkisel tedavi yöntemleri de bulunmaktadır. Tükettiğiniz gıdalarda yapacağınız bir kaç basit değişiklik ile basura neden olan damarların şişmesini önleyebilir ve sindirim sisteminizi düzene sokabilirsiniz.


b.jpg




EVDE BASUR TEDAVİSİ İÇİN BUNLARI YAPIN MELEKLERİM

Basur tedavisi için öncelikli konu dengeli beslenmedir. Bitkiler ile hazırlayacağınız çaylardan içerseniz, doğal gıdalar ile beslenirseniz, bol bol taze sebze meyve yerseniz ve düzenli egzersiz yaparsanız basur sizin için bir sorun olmaktan çıkacaktır. Basur gibi diğer pek çok hastalık düzensiz beslenme ve aşırı kilo ile ilgilidir. Başlangıç olarak yeme alışkanlıklarınızı değiştirmelisiniz. Gün içinde fazlaca çay ve kahve tüketiyorsanız bunlar kabızlığı, kabızlıkta tuvalete çıkmada zorlanmaya yol açacaktır. Bunun neticesinde rektum bölgesinde bulunan damarlar ıkınmaya bağlı olarak şişecek ve basur oluşacaktır. Kahve ve çayı olabildiğince az tüketmeye çalışın. İçeriğinde kafein olan kola ve diğer asitli içeceklerde bu listededir.



Hazır ve işlenmiş gıdalar yerine mevsim sebzeleri ile hazırlanmış yemekleri tercih edin. Bol bol meyve tüketin ve su için. Tüm bunlar sindirim sisteminizi düzene koymanıza yardımcı olacaktır. Karbonhidrat ihtiyacınızı yüksek lifli gıdalar ile giderin. Yüksek lifli gıdalar bağırsaklarınızın yumuşamasını sağlayacaktır.

Antioksidan gıdalar zayıf kan damarlarını ve damar duvarlarını güçlendirmeye yaramaktadır. Damarların şişmesi ile oluşan basur için etkili bitkisel tedavi yöntemlerinden biride içerisinde antioksidanlar bulunan yiyecekleri tüketmektedir. Etkili birer antioksidan olan böğürtlen, kiraz ve yaban mersini tüketerek damar duvarlarınızı güçlendirebilirsiniz. Aynı etkiyi içinde C vitamini bulunan mandalina, portakal, greyfurt gibi meyvelerle de yakalamanız mümkün.

Basur bitkisel tedavi reçetelerinde sıkça yer alan doğal çaylar rahatsızlık hissini ve ağrıları hafifletmede yardımcı olmaktadır. Isırgan otu, ökse otu yaprağı, ebegümeci, asma yaprağı ile hazırlayacağınız çaylar basur belirtilerinin azalmasını ve basuru engellemenizi sağlayacaktır. Dış basur için etkili olan bu çaylar dışında doğal bir soğutucu olarak aloe vera jeli de kullanabilirsiniz.

Günlük rutin bir egzersiz programı oluşturmanız kan akışını düzenleyeceği için hem basur tedavisinde hem de vücudunuzun zinde ve sağlıklı olmasında büyük bir rol oynamaktadır. Gün boyu uzun sürelerde oturmanızı gerektiren örneğin bilgisayar başında bir işte çalışıyorsanız her 45 dakikada bir 2-3 dakika masa başından kalkarak yürün ve hareket edin.

Basur bitkisel tedavi yöntemleri, sağlıklı ve dengeli bir beslenme programı ve günlük egzersizlerle engellenebilen, oluştuysa ilerlemesi durdurulabilen bir rahatsızlıktır. Basur için uygulayabileceğiniz tüm bu tedavi yöntemleri aynı zamanda genel sağlığınızı korumak ve geliştirmek içinde faydalı olacaktır.
 
Yararlı bilgiler için teşekkür ediyorum denemek lazım ama yürümek vs vs işe yaramıyor ya ameliyattan başka çözümü yok o da sora yenileyebiliyor akrabalarımın da başına geldi ameliyat oldular sonra gene ortaya çıktı kötü bir durum Allah kimsenin başına vermesin.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
DNA yapında var ise, ailede eğilim var ise, hamile kaldın ve doğum yaptın yapmak üzereysen yapacak bir şey yok mutlaka herkeste çıkıyor iki kişiden birisinde var ve gizli şekilde kimselere söylenilmiyor. Anne olmanın zorluğu diyebiliriz. Bir kaç doğum yapmış bir kadında malesef oluyor ve çağın hastalığı hayatı gerçekten zorlaştırıyor ve insanın yaşam enerjisini alıyor diyebiliriz. Ben kurtulamadım yürüyorum spor yapıyorum sürekli şişliğim var sıkıntı büyük :) Ameliyat olmadım olmayı düşünmüyorum ama ne bileyim işte henüz memesi küçük olanlar deneyebilirler.

Sizlerin bir yöntemi var mı ? Basurla baş etmenin yollarını buldunuz mu bir başka yöntem söyleyebilir misiniz ? Evde yapılacak neler olabilir ilaçsız kızlar ?
 
Geri
Üst