1. advantur

    advantur Forum Okuru

    batırık tarifi

    Konu, 'Yöresel Yemekler' kısmında advantur tarafından paylaşıldı.

    batırık
    akdenize özgü hatta silifke yöresine özgüdür
    BATIRIK

    MALZEMELER
    2,5 Su bardağı ince bulgur
    3 Su bardağı ılık su
    1,5 Su bardağı tahin

    150 gr kuru soğan 3 Orta boy (250 gr)domates
    1/2 yemek kaşığı domates salçası
    6-7 adet yeşil soğan
    1 demet maydanoz
    1/2 Su bardağı limon suyu (isteğe bağlı artırılabilir
    2,5 Tatlı kaşığı tuz
    1,5 Tatlı kaşığı kırmızı biber
    1,5 Tatlı kaşığı kimyon

    HAZIRLANIŞI
    Bulguru derin tepsiye koyunuz ve ılık suyla ıslatıp, kapağı kapatarak 20-25 dakika bekletin.
    Soğanı soyup ince kıyın. Yeşil soğan ve maydanozu yıkayıp ayıklayın ve ince kıyın. Domateslerin kabuğunu soyup küçük doğrayın.
    Bulgura kuru soğanı, salçayı, domatesi,kimyon ve kırmızı biberi katarak yumuşayıncaya kadar yoğurun. Tahini katıp tekrar yoğurun. Yeşil
    soğan, maydanoz,tuz,limon suyu katıp karıştırın. Avuç içinde, parmaklar arasında sıkarak köfte şekli veriniz, marul(turşu veya domates salatasıyla da servis yapabilirsiniz) ile servis ediniz.





     
batırık tarifi konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Tarif

    Tarif

    Tarif Adamın biri, ilk defa gittiği küçük bir kasabada şaşkın şaşkın gezindikten sonra yol kenarında duran bir arabanın yanına sokulmuş ve arka koltukta tek başına oturan çocuğa: - Buraların yabancısıyım, demiş. Parkın hemen yanı başındaki fırını arıyorum, çok yakın olduğunu söylediler. Çocuk, arabanın penceresini iyice açtıktan sonra: - Ben de buraya ilk defa geliyorum, demiş. Ama sağ...
  2. meze tarifleri

    meze tarifleri

    soğuk meze tarifleri soğuk meze çeşitleri tarifleri resimli mezeler çeşitleri Haydari 1 su bardağı süzme yoğurt bir çukur kaba konup biraz su ile macun kıvamına getirilir. 2 diş sarımsak ayıklanıp yarım kaşık tuz ile havanda dövülür. Yoğurt ve sarımsak bir kaşık kuru nane ile karıştırılır. Yayvan bir tabağa alınıp üstüne kırmızı pul biber serpilir. İsteğe göre bir miktar zeytinyağı ve veya...
  3. batırık nasıl yapılıyor

    batırık nasıl yapılıyor

    batırık MALZEMELER 2,5 Su bardağı ince bulgur 3 Su bardağı ılık su 1,5 Su bardağı tahin 150 gr kuru soğan 3 Orta boy (250 gr)domates 1/2 yemek kaşığı domates salçası 6-7 adet yeşil soğan 1 demet maydanoz 1/2 Su bardağı limon suyu (isteğe bağlı artırılabilir 2,5 Tatlı kaşığı tuz 1,5 Tatlı kaşığı kırmızı biber 1,5 Tatlı kaşığı kimyon HAZIRLANIŞI Bulguru derin tepsiye koyunuz ve ılık suyla...
  4. batırık yemeğini biliyor musunuz

    batırık yemeğini biliyor musunuz

    batırık Malzemeler 2,5 Su bardağı ince bulgur 3 Su bardağı ılık su 1,5 Su bardağı tahin 150 gr kuru soğan 3 Orta boy (250 gr)domates 1/2 yemek kaşığı domates salçası 6-7 adet yeşil soğan 1 demet maydanoz 1/2 Su bardağı limon suyu (isteğe bağlı artırılabilir 2,5 Tatlı kaşığı tuz 1,5 Tatlı kaşığı kırmızı biber 1,5 Tatlı kaşığı kimyon Yapılışı Bulguru derin tepsiye koyunuz ve ılık suyla...
  5. Pide Tarifleri

    Pide Tarifleri

    pide tarifi pide tarifleri pıde tarıfı pıde tarıflerı kıymalı tarifi pide tarifi,pide tarif,pide tarifleri,pide tarifi oktay usta,pide tarifleri resimli,pide tarifi resimli, Türk mutfaklarında bir çok çeşide sahiptir pideler. Yapımı da isterseniz çok pratiktir. Tabi fırına gönderirseniz :D:D Yok şayet evde yapacak olursanız ise o pratik kelimesini unutalım :D:D Ama ne şekilde olursa olsun,...

Sayfayı Paylaş