1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    31.443
    Beğenilen Mesajlar:
    2.301
    Ödül Puanları:
    113

    Bayram Kavurması

    Konu, 'Et Yemekleri' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    Malzemeler 1 kg kuzu but (orta yağlı)
    100 gr kuyruk yağı
    Yeteri kadar tuz, karabiber, kekik


    Yemeğin Tarifi
    Kuyruk yağını incecik doğrayarak, tencerede yağını saiana kadar kavurun. İçerisine kuşbaşı doğranmış butu ilave edin. Kısık ateşte yaklaşık 1 saat kendi suyu ile pişirin.
    Tencereyi kapalı kapalı bir şelkilde arada bir silkeleyerek etlerin yer değiştirmesini ve yağ ile temasını sağlayınız. Et pişince üzerine tuz, karabiber ve kekik ilave ediniz. Sıcak olarak servis yapınız.
     
Bayram Kavurması konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Turşu Kavurması

    Turşu Kavurması

    biber turşusu kavurması Malzemeler Büyük yemek tabağı turşu (ozellikle fasulye ve kiraz kullanilir) 6 iri soğan, 1,5 su bardağı zeytinyağı Yapilis Tarifi Turşular akşamdan tuzunun çıkması için suya koyulur. Sonra doğranır. Soğanlar yağda pembeleşinceye kadar kavrulur. Süzgeçte süzdürülmüş turşular ilave edilir. Kısık ateşte yarım saat pişirilir ve servis yapılır.
  2. Asya mutfağından vitamin kavurması

    Asya mutfağından vitamin kavurması

    1 adet patlıcan 1 adet patetes 2 adet domates 3 adet sivri biber 1/2 kg.küçük soğan sıvı yağ 250gr. kıyma 1 küçük boy brokoli 1 çay bardağı ayıklanmış bezelye nane,karabiber ,tuz, pul biber,kimyon Bütün sebzeleri yıkayıp küp küp doğrayın.Daha sonra bir tavada yağla kıymayı biraz kavurduktan sonra içine patatesleri ve soğanları ekleyin .Biraz kavururduktan sonra domates,biber ve patlıcanları...
  3. Turşu kavurması

    Turşu kavurması

    karadeniz bölgesine ait değişik bir tat melişler deneyin:) Malzemeler 1/2 kilo fasülye turşusu 5 adet kuru soğan 4 yemek kaşığı tereyağ Hazırlanışı Fasülye turşusunu ister enine keserek ister aynı boyutta elinizle sıkarak suyunu süzdürün. Soğanları ince ince doğrayın.Yağı geniş yayvan bir kaba alın.Soğanları ekleyin ve sararıncaya kadar kavurun.Fasülyeyi ilave edin 15_20 dk...
  4. arapsaçı kavurması

    arapsaçı kavurması

    Evet meleklerim sizin bazılarınızın bilmediği bir izmir yemeğii:) bu bi tür ot arapsaçı deniliyor bunları yıkayıp doğruyorsunuz tencereye taze soğan veya pırasa doğruyorsunuz ve hepbereber kavuruyoruzzz isteğe göre domatesde konulanabilio sadede oluo kavruldukdan sonra 1 yumurta kırılıyorr en son isteğe göre yoğurtlu sarmısak üzerine dökülüp yeniliyorrr denemenizi tavsiye ederimmm çok hoş...
  5. Bayram kavurması tarıfı

    Bayram kavurması tarıfı

    bayram kavurmasi tarifi kavurma tarifi bayram kavurma et kavurma kuzu kavurma dana et kavurma et sote tarifi konulari burada melekler Sevgili Melekler, Sizlere bugun bayram kavurmasi tarifi vermek istedim...Malum kurban bayrami yaklasiyor...Kavurmanin yanina da mukemmel bir pilavla sahane bir bayram yemegi olur...Tariften once bilmemiz gereken en onemli seylerden bazilari Taze kesilen et sert...

Sayfayı Paylaş