Bayram yuvarlaması

Bayram yuvarlaması
gaziantep yuvarlama makinası bayram yuvarlaması bayram yuvarlamasi antep yuvarlama makinası yuvalama



YUVARLAMA ( BİZİM GAZİANTEP'TE BUNA BAYRAM YUVARLAMASI DENİR)
MALZEME;
500 gr. pirinç
300 gr. yağsız çiğköftelik et
1 baş kurusoğan
500 gr. kemikli yada parça et
1 bardak nohut
3 bardak süzülmüş yoğurt
1 yumurta
1 yemek kaş. un
Yeteri kadar su
Yağ,nane,tuz,karabiber
TARİFİ;
Pirinç yıkanıp süzgeçe konur.Soğan ince ince doğranır.et,yıkanmış pirinç,tuz ve karabiber bir kapta karıştırılıp et makinasının 1 numaralı süzeğinde çekilir.Çekildikten sonra, yuvarlanacak kıvama gelinceye kadar yoğrulur ve üzeri ıslak bir bezle örtülür.Hamurdan alınan ceviz büyüklüğündeki parça elde bir 10-15 cm. uzunluğunda bir çubuk haline getirilir.Sonra 0.5 cm. uzunluğunda minik parçalara bölünür.Bu parçalar avuçların için yuvarlanıp top haline getirilir.Tüm hamuru yuvarladıktan sonra kaynayan bir su tenceresinin üzerine oturtulmuş süzgeçe konarak fazla pişmeyecek şekilde haşlanır.Haşlanan yuvarlamalar iyice soğutulur.Diğer taraftan kemikli et nohutla pişirilir ve yuvarlamalar içine atılır.Yemeğin yoğurdu ayrı bir tencerede içine yumurta ve un konarak iyice çırpıldıktan sonra pişirilir.Kaynamaya yakın diğer malzeme yavaş yavaş yoğurdun içine konur.Bir taşım kaynadıktan sonra ocak kapatılır.Bir tavada yakılmış ve üzerine kuru nane dökülmüş yağ pişen yemeğin üzerine dökülür.Yemek servise hazırdır.
bu yemek gaziantepde ramazan bayramının birinci günü yapılır ve ogün yenir. Ama yemek istiyen olursan ne zman isterse yapar. gaziantep'in bayrama özgü bir yemegidir. bu yemegi yapmanızı tavsiye edrim çok lezzetli oluyor gerçekten:)
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
esena

esena

Aktif Üye
Üye
Cevap: Bayram yuvarlaması

canım çekti ya şimdi umma olacammmmmmmm
 
Üst