Bebek Odası Nasıl Hazırlanır Püf Noktaları İle En Güzel Bebek Odası Hazırlama

LaViNYaM

>>>ιкιz αηηєѕι<<<
Bebek Odası Nasıl Hazırlanır Püf Noktaları İle En Güzel Bebek Odası Hazırlama
Bebek Odası Nasıl Hazırlanır- Bebek sahibi olacak anne ve babalar evinizin dekorasyonu içinde en heyecanla yapacağınız bir oda dekorasyonudur sanıyorum bebek odası dizaynı. Yeni bir bebek dünyaya gelirken her şey kusursuz güzel ve onun gelişimine uygun olarak her şeyin en iyisini almasını istersiniz haklı olarak. Bebek odası hazırlamak sadece güzel görünsün amaçlı hazırlanmamalı. Bazı şartları mutlaka sağlamalıdır. Örneğin bebeğinizin sağlığına rahatına uygun emniyetli ve güvenli bir bebek odası hazırlamak sizin de içinizi rahat ettirecektir.

bebek odasi hazirlama.jpg


Özellikle bebeğin rahatı için ben yatak konusunda çok araştırma yapmıştım. Bebeğiniz yenidoğduğunda vücudu kemikleri çok narin olduğu için oldukça rahat bir yerde yatması önemlidir. Odası içinde tercih edeceğiniz bir beşik olmalı. Bu park beşik ya da bir karyola olabilir ama alacağınız beşiğin güvenliği ve rahatı sizin açısından da kullanımı kolay bir beşik yatak olmalıdır. Bebek beşiği seçerken nelere dikkat etmeli yazımızı inceleyebilirsiniz. Burada yazdığım şeyler aynı zamanda benim ikizlerim için odalarını hazırlarken neler yaşadığım hangi kriterleri göz önünde bulundurduğumla ilgili olacak daha çok. İlk şartı söyledim sizlere beşik konusunda ayrıca cibinlikli olan modelleri de tercih edebilirsiniz. Bu yazın sinek gibi böceklerden de korunmasını sağlayacaktır. Bebeğinizin odasını evin en aydınlık odasını tercih etmek önemlidir. Duvar rengi konusunda bu yıllarda daha çok pastel tonlar tercih edilmekte. Pembe mavi yeşil gibi renkler bebekler için çok uygun olabilir. Sarı rengi önermiyorum çünkü insan psikolojisi üzerinde çok canlılık enerji verdiği için bebeğiniz huzursuz olabilir uyuyamayabilir.

Bebek odasının ya sizin yatak odanıza yakın olmalı ya da mutlaka bir bebek telsizi kullanmalısınız. Zira bebeğiniz ağladığında uyandığında sesini duyamayabilirsiniz. Dediğim gibi yeterince aydınlık olmalı ki gündüz ekstra ışığa ihtiyaç duymayasınız. Gece ise bebek odası olduğundan az ışık veren gece lambaları tercih edilmelidir. Kullanılmadığı zaman prizden çıkarılmalıdır mutlaka. Odada radyasyon saçan herhangi elektrikli alet bulunmamalı ayrıca arada bir havalandırma yapılmalı oda. Bebek odası olduğunu vurgulamak için halı ya da perde desenlerini ona göre tercih edebilirsiniz. Halı olarak özellikle mikrop toz tutmaması önemli ya da yıkanabilir kolayca temizlenebilir küçük halıları tercih edebilirsiniz. Yine oyuncaklar duvara bebeğinizin isminden süsler hazırlayabilirsiniz. Siz de o odaya girdiğinizde içiniz açılması bir bebek odası olduğunu hissetmelisiniz. Odanın duvarlarında desenli duvar kağıtları da tercih edebilirsiniz. Tabii bunlar biraz daha dekorasyona girdiği için biz bebeğin sağlığı ve güvenliği konusunda size püf noktaları vermeliyiz.

bebek odasi nasil hazirlanir.jpg


Bebeğinizin odasında yer alan prizler şimdiden kapatılmalı. Ayrıca bebeğin karyolası ya da beşiği prizlerden uzak bir yere konulmalı. Bebek odasında sizin de rahat edeceğiniz özellikle bebeğinizi emzirirken oturacağınız bir rahat koltuk düşünülebilir. Bebeğinizin eşyalarını muhafaza edeceğiniz bir dolap ve çekmeceli şifonyer ihtiyaçlarınızı karşılayacaktır diye düşünüyorum.
 
Geri
Üst