Bebek odası nasıl hazırlanmalı?İşte püf noktaları

PaSikA

Yeni Üye
Üye
Bebek odası nasıl hazırlanmalı?İşte püf noktaları
bebek odası ne zaman hazırlanmalı bebek odası boyası boyama renkleri boya renkleri

[FONT=verdana,geneva]

Evinize mutluluk getirecek olan minik bebeğiniz için hazırlayacağınız odası nasıl olmalı?Odasını dekore ederken nelere dikkat etmeli?İşte size bu konuyla alakalı püf noktalar:
Karyola Ve Yatak Seçimi
Karyolasının korkulukları yuvarlak hatlı olmalı ve keskin olmamalıdır. Korkuluklarının boyunun bebeğin ayağa kalktığında düşmesini engelleyecek boyda olmasına ve indirilip-yükseltilebilir olmasına dikkat etmelisiniz. Ayrıca karyoladaki mekanizmaların bebeğiniz tarafından kolayca sökülmeyecek olduğunu kontrol ediniz. Bunun dışında karyola içine özellikle anti-bakteriyel ve doğal kauçuktan imal edilmiş lateks yataklar ya da orta sertlikte yarı ortopedik bir yatak tercih edilmelidir.
Boya & Renkler
Oda duvarlarının hava alır olmasına özen gösterin. İster duvar kağıdı kullanın isterse duvar boyası, duvarlardan en azından birinin hava alır olmasını sağlayın. Yani duvar kağıdı kullanırsanız bile en azından bir duvarın boya olmasını tercih ediniz. Ayrıca kolay silinebilir ve temizlenebilir su bazlı boyaları tercih etmelisiniz. Bunun dışında odanın duvar renklerinin keskin renkler olmamasına özen gösterin. Bebeğinizin rahat ve huzurlu hissetmesi için sadece duvarlar için değil mobilya ve hatta tekstiller için de soft renkleri seçmek faydalı olur. İlle de alışılagelmiş renkler seçmek zorunda da değilsiniz. Belli tabuları neden yıkmayalım? Erkekler için neden hep mavi tonlar ya da kızlar için nede ille de pembe? Farklı renkleri yumuşatarak klasiklikten kurtulup farklılık yaratabilirsiniz.
Çok Fonksiyonlu Ürünler
Her ne kadar odanız geniş olsa da bebeğinizin büyümesiyle daha geniş alanlara ve yeni eşyalara ihtiyacınız olabilecektir. Bu nedenle mümkün olduğunca çok fonksiyonlu mobilyalar veya ürünler seçin.Örneğin misafir yataklı ya da çekmeceli karyola, hem saklama ünitesi olarak hem de koltuk gibi kullanılabilecek sandıklar gibi... Böylece bebeğinizin ortalıkta görünmesini istemediğiniz eşyalarını görünmeden saklayabilir hem de alan kazanmış olursunuz.
Halı Seçimi
Mümkün olduğunca duvardan duvara halıdan kaçınınız. Özellikle ahşap kaplama üzerind ekullanabileceğiniz ve ara ara kolayca temizlenebilecek anti-allerjik halıları tercih ediniz.
Işıklandırma
Bebeğinizin odasına mümkün olduğunca bol güneş ışığı girdiğinden emin olunuz. Elbette bebeğinizin uykusunun etkilenmemesi için direkt ışık almasını engelleyici uygun güneş ışığını engelleyici perdeler kullanabilirsiniz ama özellikle güneş ışıklarından bol bol faydalanınız. Bunun dışında odanın ışıklandırmasında direkt bebeğinizin gözünü rahatsız edebilecek ışıklandırma sistemleri kullanmayınız. Bunun yerine soft ışıklar ve lambaderler kullanınız.
Kendiniz İçinde Ufak Bir Alan oluşturun
Özellikle bebeğinizle hem keyif aldığınız için hem de beslemek ya da kitap okumak için bebeğinizin odasında vakit geçireceğiniz zamanlar çok olacaktır. Özellikle bebeğinizi emziriyorsanız hem onun güvenliği hem de sizin rahatınız için odasına kendiniz için bir emzirme koltuğu koymayı unutmayınız. Bizler de biraz konforu hak ediyoruz değil mi? O zaman sallanan koltukları tercih etmelisiniz.
Güvenlik
Duvara monte edilen aksesuarların yataktan olabildiğince uzak olan bölümlere yerleştirilmesinde fayda vardır. Elektrik tesisanızın bebeğinizin/çocuğunuzun kolayca ulaşamayacağı yerlerden geçecek şekilde olduğunda emin olun.özellikle evde o oda bile olsa priz yüksekliklerinin anahtarlara da aynı yüksekliğe getirilmesi gerekebilir. Korkulacak kadar büyük bir maliyeti yoktur. Ama eğer bunu yaptıramıyorsanız da kapaklı prizler seçilmeli. Ayrıca kablolu elektrik aksamlarını da bebeğinizin kolayca çekip, tehlike yaratmayacak şekilde kablolarının saklanmasına özen gösterin. Mobilyaların tırmanılarak çocuğunuzun düşebileceği ortamlar yaratmadığından emin olunuz ve ona göre yerleştiriniz. Örneğin dolap çekmeceleri bu konuda tehlike olabilir. Çok dikkatli olunması şart!
[/FONT]
 
Geri
Üst