beşamel soslu karnıbahar...
Soslu Karnıbahar Yemeğimizin Malzemeleri
Karnıbaharı çiçeklere ayırıp haşlayın (yaklaşık bir yemek tabağı). Bir tencerede yağı eritin, unu ilave edip hafifçe pembeleştirin. Sütü dökerek sürekli karıştırarak topaklanmasını önleyin. 5 dakika pişirdikten sonra ocaktan alın ve peynir ilave edin. Haşlanmış karnıbaharları bu sosa dökün ister çatalla ezerek isterseniz blendırda çekerek bebeğinize yedirin. Afiyet olsun.
- 200 gr karnıbahar
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 1 çorba kaşığı un
- 150 ml süt
- 1 çorba kaşığı rendelenmiş peynir
- tuz - 1 yaş üzeri bebekler için
Karnıbaharı çiçeklere ayırıp haşlayın (yaklaşık bir yemek tabağı). Bir tencerede yağı eritin, unu ilave edip hafifçe pembeleştirin. Sütü dökerek sürekli karıştırarak topaklanmasını önleyin. 5 dakika pişirdikten sonra ocaktan alın ve peynir ilave edin. Haşlanmış karnıbaharları bu sosa dökün ister çatalla ezerek isterseniz blendırda çekerek bebeğinize yedirin. Afiyet olsun.