gebe
  1. EspanOL

    EspanOL Forum Okuru

    Börek Çorbası

    Konu, 'Çorbalar' kısmında EspanOL tarafından paylaşıldı.

    MALZEMELER 250 gr az yağlı kıyma
    500 gr kemikli et
    2 su bardağı un
    2 su bardağı süzme yoğurt
    1 adet yumurta
    1 adet soğan
    1 tatlı kaşığı salça
    2 çorba kaşığı tereyağı
    ½ çay kaşığı nane
    1 çay kaşığı karabiber

    1 çay kaşığı tuz
    HAZIRLANIŞI
    Nohutu geceden ıslatın. Soğanı yemeklik doğrayın,1 kaşık tereyağında pembeleştirin. Kıymayı ilave ederek kavurun. Başka bir kapta un ve tuzu karıştırıp ortasını çukurlaştırın. Kavrulmuş kıymayı ekleyip biraz su ile sert bir hamur yapın. Hamuru merdane ile açın ancak çok ince olmamalı. Üçgen şeklinde katlandığında bir nohut büyüklüğünde olacak şekilde küçük kareler kesin. Tepsiye alın ve yaklaşık 6-6,5 saat kurumaya bırakın. Geceden ıslattığınız nohuta eti ekleyerek iyice pişirin. Hazırladığınız hamurları ekleyip 10-15 dakika daha kaynatın. Başka bir kabın içinde süzme yoğurdu bir bardak su, tuz ve yumurta ile çırpın. 2 dakika kadar kaynattıktan sonra diğer tarafta pişmiş olan çorbaya ilave edin. Çok az yağda salça ve naneyi ezin. Yemeğin üzerine karabiberle birlikte gezdirin. Sıcak olarak servis yapın.


     
  2. ilkimefsa

    ilkimefsa Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    25 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    409
    Beğenilen Mesajlar:
    1
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    kars
Börek Çorbası konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. börek çorbası değişik kayseri yemeği

    börek çorbası değişik kayseri yemeği

    değişik börekler değişik çorbalar degişik çorbalar kayseri börekleri yöresel börekler 250 gr az yağlı kıyma 500 gr kemikli et 2 su bardağı un 2 su bardağı süzme yoğurt 1 adet yumurta 1 adet soğan 1 tatlı kaşığı salça 2 çorba kaşığı tereyağı ½ çay kaşığı nane 1 çay kaşığı karabiber 1 çay kaşığı tuz HAZIRLANIŞI Nohutu geceden ıslatın. Soğanı yemeklik doğrayın,1 kaşık tereyağında pembeleştirin....
  2. Börek

    Börek

    Bir söylenti duyacaksınız demektir. Börek almak iyi parası kazanabileceğiniz işe gireceğiniz anlamındadır. Börek satmak insanlara faydalı bir iş yapmaya işarettir. Börek yapmak güzel ve karlı bir işe girmeye haber verir. Bir söylenti duyacaksınız demektir. Börek almak iyi parası kazanabileceğiniz işe gireceğiniz anlamındadır. Börek satmak insanlara faydalı bir iş yapmaya işarettir. Börek...
  3. tencere böreği

    tencere böreği

    Malzemeler : 4 yufka3 yumurta1 kahve fincanı sıvıyağyarım litre süt200 gr beyazpeyniryarım demet maydonozyarım demet dereotukarabiberkırmızı toz biberYapılışı : karnıyarık tenceresini yağlayın.yufkanın birini kenarlarından sarkacak şekilde tencereye yerleştirin.kalan 3 yufkayı küçük parçalara ayırın.peyniri rendeleyin.maydonoz ve dereotunu kıyın. sıvıyağ ,yumurta ve sütü derin bi kapta...
  4. Çİn Böreği

    Çİn Böreği

    Malzemeler: 3 adet hazır yufka 250 gr Taze veya konserve Soya Filizi 1 ufak baş Kereviz 1 Orta boy Kavuç 1 ufak soğan 150 gr Kıyma 30 gr Margarin Kızartmak için sıvı yağ Hazırlanışı Yufkayı tezgah üstünde önce ortadan iki yarım daire şeklinde kesiniz. Her bir yarım daireyi 3 parçaya ayrırınız. Böylece 18 Çin böreği yapacak yufkayı hazırlamış olursunuz. Soğanı yemeklik doğrayıp...
  5. Börek Çorbası (Kayseri Özel)

    Börek Çorbası (Kayseri Özel)

    kayseri çorbaları uluslararası özel çorbalar uluslararası çorbalar kayseri yöresine ait yemekler börek çorbası Malzemeler: 1 adet yumurta 1 çay bardağı su 1 tutam tuz alabildiği kadar un İçi İçin: 100 gr. kıyma 1 adet orta boy kuru soğan 10-12 dal maydanoz Çorba harcı için: 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek 2 çorba kaşığı tereyağı 1 çorba kaşığı salça 1 tatlı...

Sayfayı Paylaş