Slamlar enis bey daha önce size açlık şikayetim olduğundan bahsetmiştim ben dr a gittim ve bu şikayetler beni dahiliyeden gastrolojiye kadar götürdü.gast. dr bana Alerjik hepaptit başlangıcı olduğunu kimyasallardan uzak durmam gerektiğini söyledi ve vücudm karaciğerimi yabancı gibi görmeye başlamış biyopsi istemişti sonra vazgeçti 2 veya 3 ay beklemem gerektiğini söyledi ben bu aysonu gibi tekrar gitmeyi düşünüyorum.Merak ettiğim böyle bişeye ne sebep olur ve bu 2 aylık zaman diliminde bu hastalık ilerlermi ayrıca bizim ailede k.c hastalığı var saygılarımla[/QUOTE
basit anlatımı şöyle.. karaciğer ve böbrekler vücudun çöp arıtma yerleridir. böbreklerden süzülüp atılır karaciğerde ise zararlı maddeler parçalanır. bu yüzden kimyasallar karaciğerinizi bir kat daha çalıştırır.. çok gerekli olmadıkça ilaç kullanımı, alkol kullanımı, çok yağlı yiyecekler gibi maddelerden uzak durmanız gerekir. yani önemli organlardan bahsediyoruz. ailenizdeki karaciğer hastalıkları nelerdir yani genetik bir geçiş durumu mu var acaba..
2 aylık süre zarfında hastalığınız ilerler mi ilerlemez mi bunu söylemem zor ki doktorunuzun biyopsi yerine izleme durumunu tercih etmesinin sebebi de ilerleme var mı yok mu değerlendirmektir.