1. HİDOŞ

    HİDOŞ Aktif Üye Üye

    Kayıt:
    1 Kasım 2007
    Mesajlar:
    1.014
    Beğenilen Mesajlar:
    4
    Ödül Puanları:
    38
    Şehir:
    istanbul

    Bulgur

    Konu, 'A-B' kısmında HİDOŞ tarafından paylaşıldı.

    Bulgur kaynatmak, kırdırmak ve onu eve taşımak bereketle yenecek rızka, Bulgur pilavı zekatı verilen ve bundan dolayı bereket hasıl olan nimete delalet eder.Evde bolluk anlamındadır. Rüyasında evine çuvalla bulgur girdiğini gören kişi, tahmin bile edemeyeceği bir bolluğa kavuşur

     
Bulgur konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Bulgur Çorbası

    Bulgur Çorbası

    MALZEMELER 1 bardak ince bulgur, 1 adet soğan 3 adet domates 1 adet yeşilbiber sıvıyağ,et suyu,tuz HAZIRLANIŞI Bulguru yıkayın. Et suyunu hazırlayın. Soğanı, biberi doğrayın, domatesleri rendeleyin. Soğanı biberle yağda kavurun ve süzdüğünüz bulguru ekleyin. Bir miktar kavurup et suyunu ilave edin. Kaynayınca domatesi aktarın. Kısık ateşte bulgur yumuşayana kadar pişirin.
  2. mercimekli bulgur

    mercimekli bulgur

    mercimekli bulgur MERCİMEKLİ BULGUR PİLAVI Malzemeler ; 6 kişi için Mercimeği ayıklayıp yıkayıp bol suda haşlayın. Siyah suyunu döküp, bekletin. Diğer tarafta tencereye yağı ve doğranmış soğanı koyup soğanları hafifçe kavurun. Dört bardak suyu ya da etsuyunu ekleyip kaynatın. Kaynamakta olan suya mercimeği ve bulguru koyup kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. On, onbeş dakika...
  3. nohutlu bulgur

    nohutlu bulgur

    300 gr. bulgur, * 50 gr. pişmiş nohut, * 50 gr. ince doğranmış soğan, * 30 gr. ince doğranmış kırmızıbiber, * 100 gr. doğranmış domates, * 1 paket margarin yağ, * 50 gr. domates salçası, * 5 su bardağı su, * 10 gr. tuz, * 10 gr. pulbiber. Not: Malzemeler 5 kişiliktir. İnce ince doğranmış soğanlar yağda pembeleşinceye kadar kavurulur. Kavrulmuş soğanın içine ince doğranmış kırmızı...
  4. Nohutlu Bulgur Pilavı

    Nohutlu Bulgur Pilavı

    Nohutlu Bulgur Pilavı Malzemeler : * 2 su b.bulgur * 1 soğan * 1 çorba k.salça * 1 su b.nohut * sıvıyağ * tuz * su Hazırlanışı : Tencereye sıvıyağ alınır. Üzerine ince doğranmış soğan alınarak kavrulur. Daha sonra üzerine bulgur alınarak bir süre kavrulur.Dilenirse içerisine biraz kavurma aktılır. Daha sonra üzerine salça eklenir. İyice kavrulduktan sonra nohut da eklendikten...
  5. bulgur salatası

    bulgur salatası

    bulgur salatası Malzemeler 2 su bardağı ince bulgur 2 soğan 5-6 dal taze soğan 2 domates 2-3 sivribiber 1 kırmızı soğan 10 kornişon turşu 1 demet maydanoz 1 çorba kaşığı limon suyu 2 çorba kaşığı sıvıyağ 4-5 marul yaprağı Tuz, pulbiber Yemeğin Tarifi Bulguru ayıklayıp yıkayın. Kaynar suda bulgur yumuşayıncaya kadar bekletip süzün. Soğanları soyup ince ince doğrayın. 1 çorba kaşığı sıvıyağı...

Sayfayı Paylaş