cennet kuşu cennetteki kuş isimleri

MEÇHUL

Daimi Üye
Üye
cennet kuşu cennetteki kuş isimleri
cennet kuşu cennetteki kuş isimleri cennet kuşları melek kuşu kuşlarının isimleri
Cennet kuşunu ilkkez duyuyorum.Hakkın da biraz bilgi topladım ve sizlerle paylaşmak istedim.İşte cennet kuşu...

xccx-7039.jpg

Temel Özellikleri
Erkek kuşun muhteşem üreme tüyleri cennetkuşunun karakteristik özelliklerindendir. örnekleri avikültürde sergilenmiştir fakat özel yuvalama alışkanlıkları sebebi ile kayıtlarda üreme oranının düşük olduğunu görüyoruz. Cennetkuşları ilk olarak Portekizli deniciler tarafından Afrika'nın Widah limanından getirilmiştir. Kuşun ismi burdan gelmektedir. Aynı zamanda erkek kuşun siyah tüyleri sebebiyle dul kadın kuşu olarak bilinir.

Beslenme ve Barınma
Yabancı ispinoz yemi karışımlarına eklenen akdarı döküntüleri yeşil ve canlı gıda ile beslenmeleri önerilir. Cennetkuşları doğada serpildikten sonra büyük ve ekili kuşhanelere ihtiyaç duyar. İklime alıştırıldıklarında dışarıda da bakabilirsiniz. Alternatif olarak içeride büyük bir kuşhane hazırlayabilirsiniz. Zorbalık yapabiliceğinden üreme mevsimi dışında foster mumgagaları ile beraber tutmayın. Cennetkuşları renklerini kaybettiğinde cinsiyetini ayırt etmek zorlaşabilir. bu durumda erkek kuşu dişi kuştan hafifçe uzun kuyruğu ve vucüdundaki daha koyu beneklerden ayırt edebilirsiniz.

üreme
Cennetkuşları kendi yavrularını büyütmez. Bunun yerine dişi kuşla yumurtalarını kuluçkaya yatıp büyütücek diğer mumgagaların yuvalarına bırakır. Erkek kuşlar muhteşem tüylerini çiftleşme mevsiminin başında dökerler. Bir erkek kuşu bir çok dişi kuş ile barındırın ve üreme için pytilia türleri ile arkadaşlık ettirin. Melba ispinozu (Pytilia Melba) bu türlerin doğal ev sahipleridir fakat cennetkuşu yavrularu ateş ispinozları (Laganostica S. Senegala) tarafından da büyütülebilir.


Diğer Adları: Vidua Paradiscah Dul Kadın Kuşu
Ortalama Boy: Renksizken 13 cm üreme sezonunda erkekler 40 cm
Ortalama Ömür: 10 yıl
Cinsiyet: Dişilerin erkeklerden daha mat rengi vardır kuyruk tuyleride yoktur.
Üreme: Kuluçka 14 gün sürer tüylenme 14 gün sonra olur.
Genç Kuşlar: Erişkinlere benzerler.
Ayırt Edici Özellikleri: Boyun: Koyu sarı renk boyun çevresinde uzanır ve genellikle göğüste koyu gölgelidir. Tüy: Erkekler renksiz olduğunda çizgili tüyleri olur.
 
Geri
Üst