Etiketler:
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    31.467
    Beğenilen Mesajlar:
    2.303
    Ödül Puanları:
    113

    çeşnili pilav

    Konu, 'Pilavlar' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    Malzemeler 1.5 Su Bardağı Pirinç
    2 Su Bardağı Su
    1 Salçalık Kırmızı Biber
    1 Çarliston Biber
    100 gr Mantar
    1 Soğan
    1 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
    2 Çorba Kaşığı Margarin

    2 Domates 6 Siyah Zeytin
    Bir Tutam Safran
    Tuz, Karabiber


    Yemeğin Tarifi
    Soğan, biber ve mantarları temizleyip doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyup dörde bölün. Zeytinlerin çekirdeklerini çıkarın.
    Pirinç, su, margarin, safran, ruz ve karabiberi derin bir tencerede kaynatın. Ateşi kısıp suyunu çekinceye kadar kapağı kapalı olarak pişirin. Tahta kaşıkla yavaşça karıştırın.
    Sıvıyağı tavada ısıtıp soğan, biber ve mantarları ilave ederek 5-6 dakika kavurun. Domates ve zeytinleri ekleyip birkaç kez karıştırın. Ateşten alıp pilava ilave edin. Yavaşça harmanlayıp demlenmeye bırakın. Sıcak olarak servis yapın.


     
çeşnili pilav konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Kestaneli Pilav

    Kestaneli Pilav

    MALZEMELER 250 gr kestane 4 su bardağı su tavuk veya etsuyu 2 su bardağı pirinç iki çorba kaşığı tereyağ tuz HAZIRLANIŞI Kestaneleri dağılmayacak kadar haşlayın. iç ve dış kabuklarını soyup fındık iriliğinde doğrayın. İki su bardağı bardak pirinç, dört su bardağı su ve tuzla bir pilav hazırlayın. Pilav suyunu çekince doğranmış kestaneleri katıp, beraberce demlendirin. Biraz kanştırıp,...
  2. Mercimekli pilav

    Mercimekli pilav

    MALZEMELER 2 su bardağı Amerikan pirinci 1,5 adet havuç (çiçek şeklinde kesilmiş) 1/4 tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış) 1/2 adet küp şeklinde doğranmış havuç 7-8 adet taze fasulye (verevine kesilmiş) 1/2 bardak az haşlanmış yeşil mercimek (1 tatlı kaşığı süslemek için ayrılır) 1 çay bardağı soya yağı Yeterli miktarda karabiber, kırmızıbiber ve tuz 1/2 demet maydanoz HAZIRLANIŞI Teflon...
  3. sebzeli hint pilavı!

    sebzeli hint pilavı!

    MALZEMELER 350-400 gr Amerikan pirinci 3,5-4 su bardağı kaynar su 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ Yarım yemek kaşığı tereyağı Yarım tatlı kaşığı toz zencefil Yarım tatlı kaşığı toz zerdeçal 1-2 adet püre haline getirilmiş acı yeşil biber 2 yemek kaşığı bezelye (tepeleme) 2 yemek kaşığı doğranmış yeşil fasülye (tepeleme) 2 yemek kaşığı küçük küpler halinde doğranmış havuç (tepeleme) 2 adet domates...
  4. sosisli pilav

    sosisli pilav

    MALZEMELER (6 kişilik) 3 bardak haşlanmış Amerikan pirinci 5 adet sosis 100 gr mantar 1 büyük havuç 2-3 tane yeşil soğan 4 yumurta 1 çorba kaşığı margarin 1 çay bardağı süt 100 gr. otlu peynir Tuz Karabiber HAZIRLANIŞI Sosisleri ince ince dilimleyerek 1 kaşık margarin ilave ettiğiniz tavada kızarana kadar pişirin. Suyunu çekince dilimlenmiş mantarı, havucu ve soğanı ekleyip 2 dakika daha...
  5. kestaneli pilav tarifi

    kestaneli pilav tarifi

    kestaneli pilav Kestaneli Pilav malzemeler: * 1 kase pişmiş kestane * 1 kase pişmiş kuşbaşı et * 2 kase pirinç * 2 havuç, soyulup jülyen* doğranmış * 2 yemek kaşığı zeytinyağı * 1 yemek kaşığı tereyağı * kimyon * karabiber * tuz * 3 kase kaynamış su jülyen: serçe parmak boyunda, ince & uzun kesim şekli hazırlanması:...

Sayfayı Paylaş