15 gr tereyağı 1.5 yemek kaşığı domates salçası 5 su bardağı su 1 su bardağı haşlanmış nohut 100 gr kıyma Maydanoz Tuz Karabiber Hamur için
1 su bardağı un 1 yumurta Tuz Su Hazırlanışı: *Hamuru hazırlamak için bir kabın içine unu aktarıp ortasını açın. Yumurtayı kırın. Tuz ve bir miktar su ekleyerek yoğurun. Üzerini örterek 10-15 dakika dinlendirin.
*Un serpilmiş tezgahta hamuru açın. Çiçek şekilli bir kalıpla hamurdan küçük parçalar çıkartın ve yine un serpilmiş bir yerde bekletin.
*Kıymaya tuz ve karabiber ekleyerek yoğurun. Fındık büyüklüğünde köfteler hazırlayın.
*Tereyağını tencerede eritin, salçayı ekleyip kavurun. Su ilave edin. Küçük hamur parçalarını ve köfteleri ekleyin. Hamurlarla köfteler iyice pişince haşlanmış nohutları ilave edin. 10 dakika kaynatıp ocaktan alın.