çikolata hazinesi

esena

Aktif Üye
Üye
çikolata hazinesi
ÇİKOLATA HAZİNESİ



Malzemeler:

Pandispanya:

1 poşet Dr. Oetker Pandispanya Un

3 yumurta

9-10 yemek kaşığı su

1 su bardağı kavrulmuş ve öğütülmüş fındık

Dolgu:

1 poşet Dr. Oetker Krem Şanti

1 su bardağı soğuk süt

Kaplama:

1 paket Dr. Oetker Kakaolu Pasta Kreması

1,5 su bardağı soğuk süt

1 poşet Dr. Oetker Çikolatalı Sos

2,5 çay bardağı süt

40 g çikolata rendesi



Hazırlanışı:

Pandispanya: Pandispanya unu yumurta ve su ile 7-8 dakika çırpın. Fındık kırığını da ilave edip iyice karıştırın ve pişirin.



Elektrikli Mini Fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)

Turbo fırın: 160°C (önceden ısıtılmış)

Pişirme süresi: Yaklaşık 30-40 dakika



Soğutup enlemesine ikiye kesin.



Dolgu: Bıçak yardımı ile üst patın ortasından 14 cm çapında bir yuvarlak çıkartın. Çıkarttığınız pandispanyayı ufalayın. Krem şantiyi 1 su bardağı soğuk süt ile çırpın ve ufaladığınız pandispanyayı da ilave ederek iyice karıştırın. Bu karışımı pastanın alt patının üzerine sürün. İkinci patı kapatın.



Kaplama: Pasta kremasını 1,5 su bardağı soğuk süt ile çırpın. 1 su bardağını ayırıp kalanıyla pastayı kaplayın. Çikolatalı sosu 2,5 çay bardağı süt ile 1-2 dakika kaynatarak pişirin. İyice soğutup ayırdığınız pasta kreması ile çırpın ve pastanın üzerindeki boşluğa dökün. Çikolata rendesi ile süsleyip buzdolabında 2-3 saat dinlendirin
 
Cevap: çikolata hazinesi

pastaya bayılırım denemem lazım emeğine sağlık cnm :hungry:
 
Geri
Üst