1. Mirmiga

    Mirmiga Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    21 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    854
    Beğenilen Mesajlar:
    10
    Ödül Puanları:
    0

    Çikolata ve sağlığımız

    Konu, 'Alternatif Tıp' kısmında Mirmiga tarafından paylaşıldı.

    Çikolata; özellikle kan şekerimiz düştüğünde, yani acıktığımızda, hızla kana karışır ve emilir. Ancak hemen ardından ters etki ile ilkinden daha fazla acıktığımızı hissederiz. Özellikle kilo problemi olanlarda tercih edilmemelidir. Bunun yerine kana daha yavaş karışan meyveler ya da kuruyemişler tercih edilmelidir. Çikolata iyi bir sakinleştirici. Yapılan araştırmalar, tatlı yiyeceklerin sakinleştirici, depresyonu giderici özellikler taşıdıklarını gösteriyor. Çikolatanın ana hammaddesi kakao çekirdeğidir. Kakao çekirdeğinin uretimi Aztek'ler ile başlar. O zamanlar bunu bir içecek olarak değerlendirmişlerdir. Daha sonraları Amerika kıtasının keşfi ile, kakao çekirdekleri İspanyollar aracılığı ile Avrupa'ya taşınmıştır. Şimdi de bazı uzmanların çikolata hakkında ne dediğine bakalım: >> Çikolata damar dostuymuş. Çikolatanın kolesterol, yağ ve seker seviyesini yükselttiğine, sivilce yaptığına, dişleri çürüttüğüne ve kilo aldırdığına dair iddiaların doğru olmadığını öne süren uzmanlar,aslında çikolatanın 'tatlı bir ilaç' olduğunu ileri sürüyorlar. >> Çikolata, beyni rahatlatıp gevşetiyor, mutluluk veriyor. Çikolata, beynin "endorfin" salgılamasına neden oluyor. Bu salgı, mutlu hissetmemizi sağlıyor. >> Eğer bir oturuşta bir kilo çikolatayı bitiririm diyenlerdenseniz, uyuşturucu madde almış kadar olduğunuzu bilin. Çünkü bu miktarda çikolatanın içindeki maddeler, insanda 'marihuana' içmiş gibi bir etki yapıyor. >> Çikolata aynı zamanda çok besleyici. İçinde büyük oranlarda magnezyum,demir ve kalsiyum var. Küçük bir parça çikolata, almamız gereken bu maddelerin en az 5'te birini içeriyor. >> Çikolata kalp krizi ya da beyin kanamasını önlüyor. İnsan ömrünü uzatıyor. Çikolatanın içindeki yağ, kalbe faydalı yağlari iceriyor. Bunlar: Kakao yağı, bitki yağları ve süt içindeki yağlar. Uzmanlar, kalp hastalıklarından korunmak isteyenlerin, düzenli olarak belli bir miktarda çikolata tüketmelerini öneriyor. >> Çikolata normal insanlar için yararlıdır ama migrenliler kesinlikle uzak durmalı. >> Bir dilim çikolata kalsiyum ihtiyacını karşılıyor. >> Çikolata da sigara veya alkol gibi alışkanlık yapıyor, ancak bu alışkanlığın kalori dışında bir zararı yok. >> Bazı çalışmalar çikolatanın, cildi güzelleştirdiğini göstermiştir. >> Çikolata, vücudun bağışıklık sistemini harekete geçirir. Vücudu sakinleştirici özelliğinden dolayı hormonların ve enzimlerin düzgün çalışması, bağışıklık sistemine de yararlı olmaktadır. Doğruluğu tam olarak ispatlanmamış bu ilginç açıklamalardan sonra, siz yine de ihtiyatı elden bırakmayın ve unutmayın: �Her şeyin azı karar çoğu zarar!�.
     
Çikolata ve sağlığımız konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. yoga ve sağlık

    yoga ve sağlık

    Yapılan incelemelerde Yoga'nın insan bedeni ve düşünce sistemi üzerindeki faydaları da belirlenmiş ve bunlardan istifade edilmeye başlanmıştır. Yoga Ayurvedik tıbbın değerlerini taşır, ayurveda tıbbı yüzyıllar önce tabii zamanının imkanları içerisinde kişi sağlığını mükemmelce korumuş ve kesin çözümler üretmiştir.Günümüzde özellikle batı’da pekçok tıbbi merkezde Yoga'dan istifade edildiği...
  2. Balık burcu ve sağlık

    Balık burcu ve sağlık

    Balık burcu ayakları yönetir. Birazcık sıkan bir ayakkabı bile Balıkları hasta edebilir. Uyuşturucu maddelere dayanıksızdırlar. Bu yüzden ilaçlara karşı hassastırlar. Balık burcu yükselen kişilerin fiziksel yapıları: Doğum haritasında Balık burcu yükselen kişiler genellikle kısa boylu ya da orta boylu olurlar. Bedenleri tıknaz, kol ve bacakları kısadır. Soluk tenli, açık kahve rengi saçlı,...
  3. balık ve sağlık

    balık ve sağlık

    Sağlık için balık... Omega 3 ve 6 yağ asitleri, A, B ve K vitaminleri ile magnezyum, selenyum, fosfor gibi minerallerden zengin olan balığın haftada 3 kez tüketilmesi öneriliyor. AA Balık etinin, yağıyla birlikte son derece yararlı bir besin olduğunu söyleyen Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Su Ürünleri Fakültesi Temel Bilimler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Alparslan,...
  4. Çikolata ve su acıyı dindiriyor

    Çikolata ve su acıyı dindiriyor

    çikolata cikolata, aciyi ne dindirir, biber, arastirma, yemek, ile ilgili tüm bilgileri burada bulabilirisniz Çikolata ve su acıyı dindiriyor Neuroscience adlı dergide yayınlanan araştırmaya göre, çikolata yemek veya su içmek beyinde acıyı dindiren bir bölgeyi uyarıyor. ABD'nin Illinois...
  5. Melekler çikolata ve siz

    Melekler çikolata ve siz

    Kadınların en sevdiği yiyeceklerden biri olan çikolata, kişilikleri hakkında bilgi veriyor. Güzel bir anın kutlanmasından, üzüntüyü paylaşmaya kadar pek çok konuda kadınların en yakın dostu olan çikolata bir çok çeşide ayrılıyor. İşte, çikolata zevkinize göre karakteriniz; Bitter çikolata sevenler sert mizaçlı oluyor, diğerlerine göre daha ciddiler ve işlerine düşkünler Sütlü çikolata...

Sayfayı Paylaş