A
advantur
Forum Okuru
çılbır
çılbır
malzemeler
su
yumurta
sirke
tuz
yoğurt
salça
et bulyon
yağ
yapılışı
bir tavaya su koyulur içine 1-2 damla sirke ve et bulyon atılır.su kaynayınca yumurtanın sarısı dağıtılmadan kırılır kapağı kapatılır ve bir kaç dakika sonra yumurtanın beyazı sarısını kapatınca kevgir yardımıyla bir tabağa alınır.
başka bir tavada yağkızdırılır salça ve tuzla birlikte sos yapılır
tabağa koyduğumuz yumurtanın üzerine yoğurt dökülür üzerinede sosu dökülüp afiyetle yenir
malzemeler
su
yumurta
sirke
tuz
yoğurt
salça
et bulyon
yağ
yapılışı
bir tavaya su koyulur içine 1-2 damla sirke ve et bulyon atılır.su kaynayınca yumurtanın sarısı dağıtılmadan kırılır kapağı kapatılır ve bir kaç dakika sonra yumurtanın beyazı sarısını kapatınca kevgir yardımıyla bir tabağa alınır.
başka bir tavada yağkızdırılır salça ve tuzla birlikte sos yapılır
tabağa koyduğumuz yumurtanın üzerine yoğurt dökülür üzerinede sosu dökülüp afiyetle yenir