Çİlek Kanserİn DÜŞmani

tuqqce

Daimi Üye
Üye
Çİlek Kanserİn DÜŞmani
Çileğin dayanılmaz cazibesine karşı koymak ne mümkün. Tadı ve görüntüsüyle ağız sulandıran çilek yaz aylarının vazgeçilmez meyvesi..Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurgül Türemiş, çilekle ilgili önemli bilgiler verdi:Çileğin içerdiği mineraller nedeniyle çok sayıda hastalığa iyi geliyor.Özellikle C vitamini zenginliği nedeniyle mevsimsel geçiş dönemi olan bugünlerde, soğuk algınlıklarına karşı bol bol tüketilmeli.Türemiş, antioksidan ve bitki özleri yüksek olan çilek, kanser hücrelerine karşı kalkan görevi üstleniyor.Çilek, kanser hücrelerine karşı bünyesindeki ellagic asitle vücudu koruyor. Çileğin, manganez, potasyum, roflavin ile B5 ve B6 vitaminleri açısından da zengin.Ancak bu özelliklerinden faydalanabilmek için ise taze tüketimi son derece önemli.Reçel, marmelat gibi tüketimlerde çoğu vitamininin kayboluyor. Çilek meyve olarak tüketilmeli.Tazeliğinin yanı sıra, koyu kırmızı, bol çekirdekli ve özellikle de organik çilekleri tercih edilmeli.Her meyvede olduğu gibi çileğin de fazla tüketiminde, vücudu rahatsız edebiliyor. Böbreklerinde taş ve kum oluşma riski bulunanlar daha dikkatli olmalı.Çileğin bünyesinde bulunan çok sayıda mineraller böbrek rahatsızlıkları bulunan kişilerde, taş ve kum oluşturabiliyor.Aşırı tüketilen çilek, besin elementleri kana karıştığı zaman böbreklerde çökme yapabiliyor.Böbreklerinde taş ve kum riski olanlar aşırı çilek yememeli..
 
Geri
Üst