1. çılgınım

    çılgınım Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    29 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    41
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    izmir canım şehrim

    çilekli bademli tartölet

    Konu, 'Tatlılar' kısmında çılgınım tarafından paylaşıldı.

    Hazırlama süresi 50 dk 8 adet Malzemeler:
    • 500 gram çilek
    • 150 gram ahududu marmeladı
    • 3 yemek kaşığı kıyılmış badem
    • 150 gram çilek marmeladı
    • 200 gram un
    • 100 gram margarin
    • 1 adet yumurta sarısı
    • 1.5 yemek kaşığı süt
    • 70 gram pudra şekeri
    • 1 tutam tuz
    • 50 ml. süt
    • 1 tatlı kaşığı nişasta
    • 2 yemek kaşığı tozşeker
    • 75 ml. süt kreması
    Hazırlanışı:
    Hamur için verlen tüm malzemeyi karıştırıp, çok kısa süre yoğurun. Top yapıp 30 dk bekletin.
    Kremayı hazırlamak için küçük bir tencerede nişastayı soğuk sütte eritin. İçine şekeri de ekleyip koyulaşana kadar kaynatın. Ateşten alıp zaman zaman karıştırarak soğumasını bekleyin.
    Tart hamurunu 2 şeffaf folya arasına merdana ile 3-4 mm inceltin. 8 cm çapında bir kalıp veya bardak ağzıyla sekiz yuvarlak kesin.
    Artan parçaları krema sıkma torbasına koyup geniş yıldız uçla hamur çemberinin etrafına yıldızlar sıkın. Tartöletleri 180 derece kızdırılmış fırında 25 dk pişirin. Fırından çıkarıp soğumaya bırakın.
    İyice soğuyan nişastalı karışıma süt kreması ekleyin.
    Çilekleri yıkayın, ayıklayın, suyunu iyice süzüp dilim dilim kesin. Marmelatı ısıtın.
    Kremayı tartöletlerin ortasına bölüştürün. Üzerine çilekleri dizin, üstlerine marmeladı fırça ile sürün. 1 saat soğumaya bırakın.
    Bademleri yağsız tavada pembeleştirin, tartöletlerin üzerine serpiştirip servis yapın.

     
çilekli bademli tartölet konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. çilekli tart!

    çilekli tart!

    200 gr un 150 gr margarin 1 limonun kabug?u 75 gr pudra s¸ekeri 1 adet yumurta sarısı Üst Malzemesi: 350 gr çilek 1 su bardag?ı süt 1 paket krem s¸anti HAZIRLANIS¸I: Unu eleyip bir kaba koyun. Ortasını havuz gibi açın. Ufak ufak dog?radıg?ınız margarin, yumurta sarısı, limon kabug?u ve pudra s¸ekerini ilave edin. Hamuru çabuk çabuk yog?urun sonra plastik bir folyoyla kaplayıp, buzdolabında...
  2. Bademli Kek

    Bademli Kek

    MALZEMELER 1/2 kahve fincanı sirke 5 kahve fincanı şeker 1/2 kahve fincanı su 1 paket vanilya 5 adet yumurta portakal suyu likör Krema malzemesi : 2 yemek kaşığı nescafe 1 su bardağı soğuk süt badem HAZIRLANIŞI iki yemek kaşığı toz şekerle bademleri hafif yakın. Yumurtalar, şeker ve vanilyayı 15-20 dakika mikserle çırpın. Diğer malzemeyi de katıp,karıştırın ve bir kek kalıbına dökün....
  3. Çilekli Limonata

    Çilekli Limonata

    Living'deki asıl tarifte her bir bardak için 4 yemek kaşığı toz şeker kullanılıyordu ama ben her bir bardağa 1 tatlı kaşığı toz şeker koydum. Siz şekeri kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Malzemeler: yarım kg çilek 2 tatlı kaşığı toz şeker limon suyu soda Hazırlanması: Yıkayıp saplarını kopardığınız çilekleri şekerle beraber blendırdan geçirin. Her bir bardağa 3 yemek...
  4. Çilekli Parfe

    Çilekli Parfe

    Süre:25 dk. Kaç Kişilik: 12 Malzemeler 100 gr margarin 300 gr krem peynir Yarım su bardağı tozşeker 2 Su bardağı krem şanti 1 Su bardağı fındık 200 gr kuru üzüm Yarım rendelenmiş portakal kabuğu Yarım rendelenmiş limon kabuğu 250 gr çilek Hazırlanışı * Margarini iyice yumuşayana dek oda sıcaklığında bekletin. * Yumuşayan margarini krem peynir, tozşeker ve krem şanti ile...
  5. elmalı tartölet

    elmalı tartölet

    elmalı tartolet elmalı tartölet şekli böyle olan şeylere bayılırım ben görünüş çok önemli.. MALZEMELER: * 1 pkt margarin (oda sıcaklığında ama çok yumuşak değil) * 3 yemek kaşığı pudra şekeri * 1 çay kaşığı kabartma tozu * 1 yumurta * 1 pkt vanilya * Alabildiği kadar un İç Malzemesi: * 6 tane elma * 7 yemek kaşığı toz şeker * 1 su...

Sayfayı Paylaş