1. melisanur

    melisanur Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    23 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    141
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0

    Çİlekli kazandibi(4 kişilik)

    Konu, 'Tatlılar' kısmında melisanur tarafından paylaşıldı.

    MALZEMELER 200 gr. çilek
    500 gr. süt
    1 kahve fincanı Hindistan cevizi
    1 su bardağı toz şeker
    1,5 çay bardağı pirinç unu
    1 çay bardağı nişasta
    1 yumurta sarısı
    1/2 paket vanilya


    HAZIRLANIŞI
    Bir tencereye sütü, şekeri ve Hindistan cevizini koyarak kaynatın.
    Pirinç unu, nişasta ve yumurta sarısını biraz sulandırarak çırpın. Yavaş yavaş kaynayan süte ilave edin, kısık ateşte 5 dakika pişirin.
    Ateşe dayanıklı bir tepsiye pişirdiğiniz kazandibinden 2 kepçe dökerek her tarafına yayın. Tepsiyi, ocağın üzerine koyun. Muhallebinin altı kızarana kadar kısık ateşte tutun.
    Çilekleri ayıklayıp, yıkayın. Küçük doğrayın. Tenceredeki kazandibine ilave edin, vanilyayı da ekledikten sonra karıştırın.
    Çilekli kazandibini tepsideki karışımın üzerine dökün, soğumaya bırakın.
    Soğuduktan sonra istediğiniz şekilde kesin, ters çevirerek servis tabağına alın. Yanında çilek dilimleriyle servis yapın



     
Çİlekli kazandibi(4 kişilik) konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Hünkar Beğendi (4 Kişilik)

    Hünkar Beğendi (4 Kişilik)

    hünkar beğendi tarihçesi Malzemeler 500 gr Koyun Eti 2 Çorba Kaşığı Tereyağı 2 Adet Soğan 1 Çorba Kaşığı Sirke 2 Adet Domates 2.5 Su Bardağı Sıcak Su 5 Adet Patlıcan 2 Çorba Kaşığı Tereyağı 1.5 Çorba Kaşığı Un 1.5 Su Bardağı Süt 2 Çorba Kaşığı rendelenmiş Kaşar Peyniri Tuz , Kekik Yemeğin Tarifi Tencereye etleri alıp, etler bıraktığı suyu çekene dek kavurun. Ardından tereyağını, küçük...
  2. Bonfile Kebabı (4 Kişilik)

    Bonfile Kebabı (4 Kişilik)

    Malzemeler 1/2 Kg Bonfile 10-11 Çarliston Biber 3 Adet Domates 2 Adet Soğan 100 gr Tereyağı Tuz, Karabiber 8 İri Mantar(Arzuya Göre) 8 Küçük Sosis(Arzuya Göre) 8 Kiraz Domates(Arzuya Göre) 1/2 Limonun Suyu 1/2 Çay Bardağı Zeytinyağı Birkaç Taze Biberiye Yemeğin Tarifi Bonfileleri tokmakla döverek parçalamadan inceltelim.Çarliston biberlerin çekirdek yataklarını çıkarıp ince uzun...
  3. Kazandibi

    Kazandibi

    Malzemeler 1 lt süt 125 gr pirinç unu 250 gr şeker Pudra şekeri Vanilya Sütü temiz bir tencereye koyup kaynatın. Sonra şekeri ve azıcık su ile ıslatılmış pirinç ununu katın. Devamlı karıştırarak 10-15 dakika pişirin. Fırın tepsinizi hafifçe yağlayın ve ince bir tabaka halinde pudra şekeri serpin. Daha sonra hazırladığınız karışımı bu tepsiye boşaltıp yayın. Altının...
  4. Semizotlu Cacık (4 Kişilik)

    Semizotlu Cacık (4 Kişilik)

    Malzemeler 150 gr Semizotu 2 Su Bardağı Nohut 3-4 Diş Sarmısak 1 Tatlı Kaşığı Kuru Nane 3 Çorba Kaşığı Zeytinyağı Su, Tuz Yemeğin Tarifi Semizotunun kök kısımlarını ayıklayıp,bol suda yıkayalım.Sarmısakları havanda döverek,yoğurda ekleyelim.Yoğurda çok az su ilave edelim.Koyu ayran kıvamına gelinceye kadar bir çatal yardımıyla iyice çırpalım. Yıkanmış semizotunun suyunu süzdükten sonra bir...
  5. Patates dolması(4 kişilik)

    Patates dolması(4 kişilik)

    MALZEMELER 100 gr Kuşbaşı Et 4 Adet Patates 1 Çorba Kaşığı Sıvıyağ 2 Adet Sivribiber 3 Adet Taze Soğan 1 Adet Domates 1 Diş Sarmısak Tuz, Kekik, Karabiber Kırmızıbiber HAZIRLANIŞI Patatesleri soyun. İçlerini kaşık yardımıyle oyun. 20 Dakika haşlayın. 2 Çorba kaşığı sıvıyağı tencereye alın. 100 gr kuşbaşı etle sote edin. 2 adet küçük doğranmış biberi, soğanı ve domatesi ilave edin. 5-6...

Sayfayı Paylaş