1. melisanur

    melisanur Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    23 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    141
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0

    Çİlekli kazandibi(4 kişilik)

    Konu, 'Tatlılar' kısmında melisanur tarafından paylaşıldı.

    MALZEMELER 200 gr. çilek 500 gr. süt
    1 kahve fincanı Hindistan cevizi
    1 su bardağı toz şeker
    1,5 çay bardağı pirinç unu
    1 çay bardağı nişasta
    1 yumurta sarısı
    1/2 paket vanilya


    HAZIRLANIŞI
    Bir tencereye sütü, şekeri ve Hindistan cevizini koyarak kaynatın.
    Pirinç unu, nişasta ve yumurta sarısını biraz sulandırarak çırpın. Yavaş yavaş kaynayan süte ilave edin, kısık ateşte 5 dakika pişirin.
    Ateşe dayanıklı bir tepsiye pişirdiğiniz kazandibinden 2 kepçe dökerek her tarafına yayın. Tepsiyi, ocağın üzerine koyun. Muhallebinin altı kızarana kadar kısık ateşte tutun.
    Çilekleri ayıklayıp, yıkayın. Küçük doğrayın. Tenceredeki kazandibine ilave edin, vanilyayı da ekledikten sonra karıştırın.
    Çilekli kazandibini tepsideki karışımın üzerine dökün, soğumaya bırakın.
    Soğuduktan sonra istediğiniz şekilde kesin, ters çevirerek servis tabağına alın. Yanında çilek dilimleriyle servis yapın


     
Çİlekli kazandibi(4 kişilik) konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Çilekli Aşk Pastası nasıl yapılır (10 Kişilik)

    Çilekli Aşk Pastası nasıl yapılır (10 Kişilik)

    Çilekli Aşk Pastası (10 Kişilik) Malzemeler 4 Yumurta Sarısı 100 gr Tozşeker 50 gr Su 300 gr Çırpılmış Kremşanti 200 gr Süzme Yoğurt 4 Yaprak Jelatin (Buzlu suda 15 dakika bekletilmiş) 200 gr Çilek 2 Çorba Kaşığı Pudra Şekeri 2 Hazır Kalp Şekilli Pandispanya Süsleme İçin: 25-30 Çilek Şekerlemesi, File Fıstık Yemeğin Tarifi Kremayı hazırlamak için; yumurta sarılarını mikserle çırpın....
  2. Kazandibi

    Kazandibi

    Malzemeler 1 lt süt 125 gr pirinç unu 250 gr şeker Pudra şekeri Vanilya Sütü temiz bir tencereye koyup kaynatın. Sonra şekeri ve azıcık su ile ıslatılmış pirinç ununu katın. Devamlı karıştırarak 10-15 dakika pişirin. Fırın tepsinizi hafifçe yağlayın ve ince bir tabaka halinde pudra şekeri serpin. Daha sonra hazırladığınız karışımı bu tepsiye boşaltıp yayın. Altının...
  3. Semizotlu Cacık (4 Kişilik)

    Semizotlu Cacık (4 Kişilik)

    Malzemeler 150 gr Semizotu 2 Su Bardağı Nohut 3-4 Diş Sarmısak 1 Tatlı Kaşığı Kuru Nane 3 Çorba Kaşığı Zeytinyağı Su, Tuz Yemeğin Tarifi Semizotunun kök kısımlarını ayıklayıp,bol suda yıkayalım.Sarmısakları havanda döverek,yoğurda ekleyelim.Yoğurda çok az su ilave edelim.Koyu ayran kıvamına gelinceye kadar bir çatal yardımıyla iyice çırpalım. Yıkanmış semizotunun suyunu süzdükten sonra bir...
  4. Patates dolması(4 kişilik)

    Patates dolması(4 kişilik)

    MALZEMELER 100 gr Kuşbaşı Et 4 Adet Patates 1 Çorba Kaşığı Sıvıyağ 2 Adet Sivribiber 3 Adet Taze Soğan 1 Adet Domates 1 Diş Sarmısak Tuz, Kekik, Karabiber Kırmızıbiber HAZIRLANIŞI Patatesleri soyun. İçlerini kaşık yardımıyle oyun. 20 Dakika haşlayın. 2 Çorba kaşığı sıvıyağı tencereye alın. 100 gr kuşbaşı etle sote edin. 2 adet küçük doğranmış biberi, soğanı ve domatesi ilave edin. 5-6...
  5. Çilekli Aşk Pastası (10 Kişilik)

    Çilekli Aşk Pastası (10 Kişilik)

    Malzemeler 4 Yumurta Sarısı 100 gr Tozşeker 50 gr Su 300 gr Çırpılmış Kremşanti 200 gr Süzme Yoğurt 4 Yaprak Jelatin (Buzlu suda 15 dakika bekletilmiş) 200 gr Çilek 2 Çorba Kaşığı Pudra Şekeri 2 Hazır Kalp Şekilli Pandispanya Süsleme İçin: 25-30 Çilek Şekerlemesi, File Fıstık Yemeğin Tarifi Kremayı hazırlamak için; yumurta sarılarını mikserle çırpın. Tozşeker ve suyu bir tencerede kaynatıp...

Sayfayı Paylaş