Cilt yaşınız kaç?

sevgi10

Üye
Üye
Cilt yaşınız kaç?
yüz neden zayıflar yanaklar nasıl zayıflar tombul yanaklar nasıl
realAge.jpg


SİZ: Kullanım kılavuzunuz adlı kitabın yazarı Dr. Mehmet Öz’ün de kurucularından olduğu RealAge Bilimsel Kurulu’nun hazırladığı test sayesinde, cilt yaşınızı öğrenin…

Birçok fiziksel etken de cilt yaşlanması sürecinde etkin rol oynar. Cildin dış görünüşünü ve biyolojik işleyişini etkilerler. Bu etkilerin bazıları ise;

•Deri altındaki yağın kaybedilmesi: Kişi yaşlandıkça, cildi tombul ve canlı gösteren, dermis ve epidermisin altında bulunan yağ tabakası, çok incelmeye baslar. Yüz kemikleri dışarıya çıkık ve daha görünür hale gelir. Örnek olarak yanaklar daha dolgunluğunu kaybeder ve sıska, kuru bir hale gelirler.

•Dokunun rengini kaybetmesi: Yıllar geçtikçe cilt melanin üretme yetisini kaybeder. Bu olay da dokunun rengini kaybetmesi, cildin daha renksiz görünmesine neden olur. Cildin kusursuzluğu kaybolur, gözaltında siyah halkalar belirir, zedelenmiş kılcal damarlar ve lekeler daha gözle görülür hale gelir.

•Hücre Yenilenmesinin azalması: Kişi yaşlandığında, cildin doğal onarım mekanizması, gençliğinde olduğu gibi düzenli çalışamaz hale gelir. Cilt yaslandıkça kolajen ve elastin proteinleri azalır. Bu olay beraberinde kırışıklıkları getirir ve cildin elastik özelliğini kaybetmesine neden olur. Yerçekiminin de rolü ile cilt geriye doğru çekilmeye ve zayıflaşmaya baslar. Gözle görülür anlamda bu göz çevresinde, çene kısmında, boyunda ve üst omuz bölgelerinde sarkmaya sebebiyet verir.

•İyileşme sürecinin yavaşlaması: Yaşlı bir cilt, genç bir cilde göre daha ince, narin ve hassastır. Oluşabilecek hasarlara ve yaralar daha eğilimlidir, savunması zayıftır. Yaşlanmayla beraber bağışıklık sisteminin işleyişi de zayıflamakta olduğundan, cilde gelecek hasarların iyileşmesi daha uzun bir süreçte olur.

•Artan kuruluk: Ter ve yağ bezelerinin yaşlanmayla beraber azalması sonucunda cilt daha kurulaşmaktadır.

•Kan dolaşımının yavaşlaması: Zayıf ve ağır bir kan dolaşımı süreci yaşlanmayla beraber doğal bir şekilde oluşmaktadır. Cilde taşınan oksijen ve besinlerin azalması ve yavaşlaması sebebiyle cilt daha donuk ve cansız görünür hale gelir.

•Östrojenin azalması: Kadınlarda menopoz ile beraber gelen, östrojen hormonun azalması nedeniyle cilt ayrıca zayıflar ve kurulaşır, kaşınmalar ve yanmalar daha fazlalaşır.

__________________
 
Geri
Üst