Çocuğa Tuvalet Eğitimi nasıl verilir tavsiye istiyorum

Mickey

Yeni Üye
Üye
Çocuğa Tuvalet Eğitimi nasıl verilir tavsiye istiyorum
Merhaba kızlar
Ogluma tuvalet eğitimine başladım. Çişini hemen öğrendi ama kakasini tutuyor yapmak istemiyor. Bazen korkuyorum bazen de acıyor diyor 3 gün boyunca tuttuğu oluyor. Kabızlığı yok. En son dayanamayıp yaparken de ağlayarak panik olmuş bir halde yapıyor. Yapınca küçük sürprizler yapıyorum alışsın diye. Konuşuyorum, anlatıyorum ama hiç ise yaramiyor. Tecrübeli annelerimizden yardim istiyorum. Ne yapabilirim var mı bir tavsiyeniz?

Hayatım selamlar çocuğunun kaç aylık ya da kaç yaşında olduğunu yazmamışsın. Şimdi çocuklarda 6 aydan 30 aylık olana kadar sorun yaşayan annelerin olduğunu biliyorum. Benim büyük oğlum bana baya sıkıntı çıkartmıştı ama diğerlerinde bir sıkıntı yaşamadım. Özellikle eğitimi ben yaz aylarına doğru, yaz aylarında yapardım sıcaktan bunaldıklarında oğlum işte gelince söyle derdim hatta uzunca zaman onunla birlikte lavaboya giderek başında beklediğimi konuştuğumu hatırlıyorum. Bence acıma durumu eğer kabızlık yok ise " naz yapıyor " şeklinde değerlendirilebilir. Biraz uğraşacaksın hayatım kesin alışacak ama ayrıca küçük küçük hediyeler oyunlar iyi gelecektir. Öp yerimize minnoşu 🙂