gebe
  1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    34.322
    Beğenilen Mesajlar:
    2.275
    Ödül Puanları:
    113

    çulama

    Konu, 'Hamur İşleri' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    MALZEMELER 2 su bardağı pirinç
    1 litre tavuk suyu
    150 gr margarin
    tavuk ciğeri
    1 adet tavuk
    1 baş soğan
    şam fıstık
    1 kg yufka
    yeni bahar
    kuş üzümü

    karabiber tarçın
    tuz

    HAZIRLANIŞI
    Bir tencereye bir baş soğan doğrayın, 2 çorba kaşığı margarin ile çevrin. Soğan hafif pembeleştiğinde fıstık ve pirinç ilave edip biraz daha kavurun. Daha sonra üzerine, doğranmış tavuk ciğeri, tuz, kuş üzümü, tarçın, karabiber, yeni bahar ve bir su bardağı su koyup, suyu çekilinceye dek pişirin.
    Diğer bir kapta 250 gr margarini eritin. Üç yufkayı üst üste gelecek şekilde, aralarını yağlayıp, yağladığınız bir tepsiye serin. Hazırladığınız iç pilavı ve tavuğun göğüs etlerini didikleyip bunun üzerine döşeyin. Kalan iki yufkanın, aralarını yağlayıp, böreğin üzerine örtün ve kızgın fırına sürüp, pişirin. Piştikten sonra üzerine sıcak tavuk suyunu dökün ve 10-12 dakika daha fırında pişirip, sıcak olarak servis yapın.

     

Sayfayı Paylaş