1. melisanur

    melisanur Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    23 Ağustos 2007
    Mesajlar:
    141
    Beğenilen Mesajlar:
    0
    Ödül Puanları:
    0

    Den çorbası

    Konu, 'Çorbalar' kısmında melisanur tarafından paylaşıldı.

    MALZEMELER 250 gr yarma
    10 su bardağı kemik suyu
    1 adet soğan
    500 gr yoğurt
    ½ adet limon suyu
    3 yemek kaşığı tereyağı
    2 adet yumurta sarısı
    2 kahve fincanı un

    1 çay kaşığı tuz ½ çay kaşığı karabiber
    ½ çay kaşığı nane
    ½ çay kaşığı kırmızıbiber

    HAZIRLANIŞI
    Yarmayı haşlayın ve ayrı bir tencerede un, yumurta ve 1 çay bardağı suyu pütürsüz olana kadar karıştırın. Üzerine kemik suyunu ilave edin ve haşlanmış yarmayı da karıştırarak ekleyin. Diğer bir kapta, ince doğranmış soğanı 1 yemek kaşığı tereyağında sote edin, yoğurdu yedirin, naneyi ve limon suyunu da ekleyin. Bu karışımı tuz ve karabiber ile birlikte kaynayan çorbaya ekleyin. Ayrı bir yerde 2 yemek kaşığı tereyağı ile kırmızıbiberi kızdırıp, pişmiş çorbanın üzerine gezdirin


     
  2. ebraryksl

    ebraryksl Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    8 Ocak 2010
    Mesajlar:
    823
    Beğenilen Mesajlar:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    BURSA
    neden den çorbası acaba?
     
  3. Aysun_melek

    Aysun_melek Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    25 Ocak 2010
    Mesajlar:
    109
    Beğenilen Mesajlar:
    2
    Ödül Puanları:
    0
    degisik bir corba denemeliyim
     
Den çorbası konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. Den Çorbası

    Den Çorbası

    MALZEMELER 250 gr yarma 10 su bardağı kemik suyu 1 adet soğan 500 gr yoğurt ½ adet limon suyu 3 yemek kaşığı tereyağı 2 adet yumurta sarısı 2 kahve fincanı un 1 çay kaşığı tuz ½ çay kaşığı karabiber ½ çay kaşığı nane ½ çay kaşığı kırmızıbiber HAZIRLANIŞI Yarmayı haşlayın ve ayrı bir tencerede un, yumurta ve 1 çay bardağı suyu pütürsüz olana kadar karıştırın. Üzerine kemik...
  2. topalak çorbası

    topalak çorbası

    evet melekler afiyet olsun Malzemeleri:- 1 orta boy soğan -250 gr. Kıyma (yağsız) -1 çay bardağı ince bulgur -1 su bardağı nohut (haşlanmış) -1 yumurta akı -1 çorba kaşığı un (tepeleme) -1 çorba kaşığı salça -2 çorba kaşığı tereyağı Veya margarin (40 gr.) -5-6 su bardağı et suyu veya su -1/4 limon suyu -Tuz, karabiber, kimyon Yapılışı : Bir kabın içine kıymayı, ince bulguru, tuzu,...
  3. Düğün çorbası

    Düğün çorbası

    Osmanlı Mutfağı çok çok zengin bir mutfaktır sizlere bu zengin mutfaktan düğün çorbası tarifini veriyorum şimdiden afiyet olsun=) 5 kişilik Malzemesi: -45 gr. tereyağı (3 çorba kş.) -350 gr. kuzu eti (küçük küpler biçimin do doğranmış) -1 adet sağan (rendelenip. tülbentten geçirilerek suyu sıkılmış) -500 ml su (2 su bardağı) -1 adet limon (suyu) -25 gr. un 3 çorba kş. -2 adet yumurta -1.lt...
  4. Nohut çorbası

    Nohut çorbası

    Osmanlı mutfağından sizlere nohut çorbasının tarifini ve gerekli olan malzemeleri veriyoru hanımlar:tik: Malzemesi: - 350gr. nohut (ayıklanmış) - 1,5 lt. tavuksuyu (6 su bardagı) - tuz. Yapılışı: 1. Nohutları bir gece öncesinden bolca su içinde tencerede şişmeye bırakın.Şişen nohutları yumuşayıncaya kadar haşlayıp, süzün. Soğuk sudan geçirdikten sonra yeniden süzdürerek kabuklarını...
  5. BEYLERBEYİ ÇORBASI

    BEYLERBEYİ ÇORBASI

    HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 DK. PİŞME SÜRESİ: 20 DK. 4 KİŞİLİK MALZEMELER 250 gr. tavuk ciğeri 2 patates 2 çorba kaşığı margarin 6 su bardağı tavuk suyu 1 çay bardağı Amerikan pirinci 1 çorba kaşığı un 1 çay bardağı su 1 çorba kaşığı sirke Tuz, kırmızı toz biber HAZIRLANIŞI Tavuk ciğerini küçük küçük doğrayın. 6 bardak tavuk suyunu...

Sayfayı Paylaş