1. EspanOL

    EspanOL Forum Okuru

    Den Çorbası

    Konu, 'Çorbalar' kısmında EspanOL tarafından paylaşıldı.

    MALZEMELER 250 gr yarma 10 su bardağı kemik suyu
    1 adet soğan
    500 gr yoğurt
    ½ adet limon suyu
    3 yemek kaşığı tereyağı
    2 adet yumurta sarısı
    2 kahve fincanı un
    1 çay kaşığı tuz
    ½ çay kaşığı karabiber
    ½ çay kaşığı nane
    ½ çay kaşığı kırmızıbiber

    HAZIRLANIŞI
    Yarmayı haşlayın ve ayrı bir tencerede un, yumurta ve 1 çay bardağı suyu pütürsüz olana kadar karıştırın. Üzerine kemik suyunu ilave edin ve haşlanmış yarmayı da karıştırarak ekleyin. Diğer bir kapta, ince doğranmış soğanı 1 yemek kaşığı tereyağında sote edin, yoğurdu yedirin, naneyi ve limon suyunu da ekleyin. Bu karışımı tuz ve karabiber ile birlikte kaynayan çorbaya ekleyin. Ayrı bir yerde 2 yemek kaşığı tereyağı ile kırmızıbiberi kızdırıp, pişmiş çorbanın üzerine gezdirin.


     
Den Çorbası konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. banyo denince

    banyo denince

    banyo yapan kişiye ne denir banyo yapana ne denir banyodan çıkana banyodan çıkan kişiye yapanlara Süt banyosu? Banyo jeli? Yoksa köpük yapan banyo tabletlerini mi tercih edersiniz? Hangisi daha iyi? Hem aradaki fark nedir? Sizin için küçük bir banyo sözlüğü oluşturduk. Böylece hem öğrenecek hem de hoşunuza gideni seçebileceksiniz… Yağ banyosu: pürüzsüz tenlerin favori banyosudur. Özellikle...
  2. Den çorbası

    Den çorbası

    MALZEMELER 250 gr yarma 10 su bardağı kemik suyu 1 adet soğan 500 gr yoğurt ½ adet limon suyu 3 yemek kaşığı tereyağı 2 adet yumurta sarısı 2 kahve fincanı un 1 çay kaşığı tuz ½ çay kaşığı karabiber ½ çay kaşığı nane ½ çay kaşığı kırmızıbiber HAZIRLANIŞI Yarmayı haşlayın ve ayrı bir tencerede un, yumurta ve 1 çay bardağı suyu pütürsüz olana kadar karıştırın. Üzerine kemik suyunu ilave edin...
  3. topalak çorbası

    topalak çorbası

    evet melekler afiyet olsun Malzemeleri:- 1 orta boy soğan -250 gr. Kıyma (yağsız) -1 çay bardağı ince bulgur -1 su bardağı nohut (haşlanmış) -1 yumurta akı -1 çorba kaşığı un (tepeleme) -1 çorba kaşığı salça -2 çorba kaşığı tereyağı Veya margarin (40 gr.) -5-6 su bardağı et suyu veya su -1/4 limon suyu -Tuz, karabiber, kimyon Yapılışı : Bir kabın içine kıymayı, ince bulguru, tuzu,...
  4. Düğün çorbası

    Düğün çorbası

    Osmanlı Mutfağı çok çok zengin bir mutfaktır sizlere bu zengin mutfaktan düğün çorbası tarifini veriyorum şimdiden afiyet olsun=) 5 kişilik Malzemesi: -45 gr. tereyağı (3 çorba kş.) -350 gr. kuzu eti (küçük küpler biçimin do doğranmış) -1 adet sağan (rendelenip. tülbentten geçirilerek suyu sıkılmış) -500 ml su (2 su bardağı) -1 adet limon (suyu) -25 gr. un 3 çorba kş. -2 adet yumurta -1.lt...
  5. Nohut çorbası

    Nohut çorbası

    Osmanlı mutfağından sizlere nohut çorbasının tarifini ve gerekli olan malzemeleri veriyoru hanımlar:tik: Malzemesi: - 350gr. nohut (ayıklanmış) - 1,5 lt. tavuksuyu (6 su bardagı) - tuz. Yapılışı: 1. Nohutları bir gece öncesinden bolca su içinde tencerede şişmeye bırakın.Şişen nohutları yumuşayıncaya kadar haşlayıp, süzün. Soğuk sudan geçirdikten sonra yeniden süzdürerek kabuklarını...

Sayfayı Paylaş