1. PaSikA

    PaSikA Yeni Üye Üye

    Kayıt:
    28 Kasım 2007
    Mesajlar:
    19.796
    Beğenilen Mesajlar:
    601
    Ödül Puanları:
    0
    Şehir:
    İstanbul

    Diyet Çilekli Tart

    Konu, '* Diyet Özel Menü' kısmında PaSikA tarafından paylaşıldı.

    Malzemeler: 2 su bardağı un

    Kreması için:
    1 su bardağı süt, 1.5 çorba kaşığı tatlandırıcı, 2 çorba kaşığı un ;

    Üzerine: 500 gr çilek, 1 su bardağı tatlandırıcı, 1 paket çilek jölesi
    1 çay bardağı pudraşekeri
    1 adet yumurtanın akı
    1 paket vanilya, margarin

    Hazırlanışı:

    Öncelikle, tartı hazırlayın. Bunun için, 2 su bardağı un, 1 çay bardağı pudra şekeri, 1 paket vanilya, yumurtanın akı ve margarini yoğurun. Yuvarlak bir tepsiye yağlı kağıt serip, hamuru yayın. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında 20-25 dakika pişirin. Fırından alıp, soğumaya bırakın. Bu arada kremayı hazırlayın. Bunun için, 1 su bardağı süt, tatlandırıcı ve çorba kaşığı unu kısık ateşte pişirin ve soğutun. Soğuyan tartı kalıptan alın. Üzerine kremayı sürün. Çilekleri dizin. Jöleyi, 1 su bardağı tatlandırıcı ile hazırlayın.Çileklerin üzerine gezdirin. Soğuk olarak servis yapın.

     
Diyet Çilekli Tart konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. çilekli tart!

    çilekli tart!

    200 gr un 150 gr margarin 1 limonun kabug?u 75 gr pudra s¸ekeri 1 adet yumurta sarısı Üst Malzemesi: 350 gr çilek 1 su bardag?ı süt 1 paket krem s¸anti HAZIRLANIS¸I: Unu eleyip bir kaba koyun. Ortasını havuz gibi açın. Ufak ufak dog?radıg?ınız margarin, yumurta sarısı, limon kabug?u ve pudra s¸ekerini ilave edin. Hamuru çabuk çabuk yog?urun sonra plastik bir folyoyla kaplayıp, buzdolabında...
  2. Şeftalİlİ Tart

    Şeftalİlİ Tart

    şeftalili tart Malzemeler §** 200 gr. margarin §** 1 fincan sıvı yağ §** 2 yumurta §** 1,5 su bardağı şeker §** Yarım paket kabartma tozu §** 3,5 bardak un §** 1 yemek kaşığı bal §** 1 yemek kaşığı nişasta §** 4 adet şeftali Yapılışı 2 yumurtadan birinin sarısı ayrılır. 1,5 bardağın şekeri bir bardağı ve un hariç diğer malzemeler karıştırılır. Daha sonra un yedire yedire katılır. Çok yumuşak...
  3. Frambuazlı Tart

    Frambuazlı Tart

    frambuazlı tatlılar - (20 Parça) Gerekli Malzemeler : 1 Paket Pandispanya Hamuru 250 gr. Un (1+2/3 Su Bardağı) 100 gr. Toz Şeker (1/2 Su Bardağı) Tuz 150 gr. Margarin 1 Adet Yumurta Sarısı 200 gr. Süt Kreması 2 Paket Vanilya 1 Adet Portakalın Kabuğu (Rendelenmiş) 500 gr Hazırlanışı: Fırın tepsisini yağlı kağıt ile kaplayın. Pandispanya hamurunu pakette belirtildiği şekilde hazırlayıp...
  4. Kivili Tart

    Kivili Tart

    kivili tart MALZEMELER :Hamuru için 100 gr. eritilmiş tereyağı 2 adet yumurta 1 tutam tuz 2 yemek kaşığı süt 2 kahve kaşığı kabartmatozu 1 paket vanilya 1 su bardağı kadar un yrım su bardağı toz şeker Kreması için: yarım litre süt 1 paket vanilya yarım su bardağı un 6 çorba kaşığı şeker 50 gr. margarin süslemek için meyve dilimleri. Yapılışı Bildiğiniz gibi tart...
  5. Ayvalı tart

    Ayvalı tart

    MALZEMELER 250 gr margarin 1 yumurta 1 çorba kaşığı yoğurt 1su bardağı şeker 1 kabartma tozu Aldığı kadar un İÇİ İÇİN 5 ayva Yarım su bardağı şeker 1 tatlı kaşığı tarçın 1 çay bardağı dövülmüş ceviz HAZIRLANIŞI Ayvaları minik minik doğrayalım. İçine şekeri ilave edelim. Beş dakika kavrulduktan sonra içersine tarçını ilave edelim ve yumuşayıncaya kadar pişirelim. Ocaktan alırken cevizini de...
Etiketler:

Sayfayı Paylaş