1. MaWiM

    MaWiM ♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥ Yetkili Kişi

    Kayıt:
    25 Temmuz 2007
    Mesajlar:
    31.296
    Beğenilen Mesajlar:
    2.302
    Ödül Puanları:
    113

    Domi Glas Sosu

    Konu, 'Soslar' kısmında MaWiM tarafından paylaşıldı.

    dömi glas sos Malzemeler 1 kg dana kemigi
    3 yemek kasigi margarin
    75 gr un
    1 kahve fincani
    domates salçasi
    1 küçük havuç
    1 bas sogan
    2 dis sarmisak
    1-2
    maydanoz kökü
    ½ çay kasigi tane
    karabiber
    1 çay kasigi kekik
    ½ yemek kasigi silme
    tuz
    1 bardak kirmizi sarap
    10 bardak su


    Yapilis Tarifi
    Kirilmis dana kemiklerini, büyücek bir tencerede, yagla birlikte sararincaya kadar kavurun. Un, ince dogranmis havuç, sogan, maydanoz koku ve 2 dis sarmisak katin. 3-4 dakika daha karistirarak kavurun.
    Salça ve baharati katip biraz daha karistirin. Sonra sarap, sicak su ve tuz koyup kisik ateste 3 saat pisirin. Su eksildikçe sicak su ekleyerek tamamlayin.
    Salçayi süzüp gereken yerde kullanin. Buzdolabinda saklayin.

     
Domi Glas Sosu konusuna benzer diğer içeriklerimiz
  1. kızartma sosu

    kızartma sosu

    kızartma sosu kızartma sosları tavuk sosu tavuk sosları kızartmak için sos Malzemeler Galeta unu , un , 1 yumurta Kızartılacak yiyeceği una, sonra çırpılmış yumurtaya, son olarak da galeta ununa bulayın
  2. İstakoz Sosu

    İstakoz Sosu

    istakoz sosu ıstakoz sosu ıstakoz sosları pembe sos istakoz sosları 3 Adet Yumurta 1 Tatli Kaşiği Hardal ½ Kahve Fincani Zeytiyaği Sizma 1/3 Kahve Fincani Limon Suyu 1 Diş çok Dövülmüş Sarimsak 1 Tatli Kaşiği Sirke çok Az Kirmizi Pul Biber Tuz , Karabiber Yumurtalar kati haşlanir.Soğuduktan sonra içinden sarilari alinir ve çatalla güzelce ezilir.Hardal ilavesinden sonra azar azar sızma...
  3. İspanyol sosu...

    İspanyol sosu...

    Malzemeler 125 gr (1/2 Su Bardağından Biraz Fazla) Rafine Yağ 1 Orta Boy Soğan (Dilimlenmiş) 60 gr Yağsız Dana Eti (İnce Doğranmış) 60 gr Yağsız Jambon (İnce Doğranmış) 4 Sap Maydanoz (Doğranmış) 90 gr (3/4 Su Bardağı) Un 2500 gr (15 Su Bardağı) Et Suyu 2 Çorba Kaşığı Mantar (Doğranmış) 2 Karanfil 2 Defne Yaprağı 2 Su Bardağı Beyaz Şarap 1 Çay Kaşığı Tuz 1 Çay Kaşığı Karabiber Yemeğin Tarifi...
  4. Zeytinyağlı Soslar

    Zeytinyağlı Soslar

    balık sosu nasıl yapılır zeytinyağlı balık sosu zeytinyağlı soslar sosları ızgara nasıl yapılır Zeytinyağı ile sarımsak Akdeniz mutfağının ayrılmaz bir parçası ve simgesidir. Hatta Akdeniz mutfağı bunlarla bütünleşmiş denebilir. Zeytinyağı balık yemeklerinde, özellikle fırın ve ızgaralarda sos olarak kullanılmaktadır. Bu kullanımda sarımsak da çoğu zaman zeytinyağına eşlik etmiştir. Bunlardan...
  5. Dömi-Glas Sos (6 Su Bardağı)

    Dömi-Glas Sos (6 Su Bardağı)

    MALZEMELER 800 gr İspanyol Sosu (2 su bardağı) 1 Kg (5 Su Bardağı) Et Suyu 2 Çorba Kaşığı Mantar (Kıyılmış) 5 Çorba Kaşığı Kırmızı Şarap HAZIRLANIŞI Bu klasik Fransız sosu genellikle öteki sosların yapılmasında ana madde olarak kullanılır. Ama yalnız başına da, rosto v bifteklerle servis edilebilir. İspanyol sosunu, et suyunu ve mantarları büyük bir tencereye koyunuz. Tenceredeki karışımı,...

Sayfayı Paylaş