Bilmeyenlere, Dondurucuda Asma Yaprağı Nasıl Saklanır?

*MeleK*

♥Ben Aşık Olduğum Adamın Aşık Olduğu Kadınım♥
Bilmeyenlere, Dondurucuda Asma Yaprağı Nasıl Saklanır?
asma yaprağı saklama, dondurucuda asma yaprağı saklama

Yemek kültürü olarak oldukça çeşit ve yöresel lezzetlere sahip olan bir ülkeyiz. Meşhur yemeklerimiz arasın da yer alan sarma, ençok asma yaprağından yapılarak sofralar da her mevsim yerini almaya devam ediyor. Yaz aylarının sevilen meyvesi üzümün yaprağından yapılan ve hem salamurası hemde dondurucuda saklanması dahilinde kış aylarında bile çıkartarak rahatlıkla yiyebileceğinizasma yaprağını dondurucuda nasıl saklanması konusun da bilgi sahibi olmak isteyenler için işinize yarayacak bilgileri paylaşıyoruz.
asma-yaprağı-saklama.jpg

Lezzetli sarmalar yapmanın püf noktası güzel asma yapraklarının olmasına bağlıdır.Bu da sert olmayan , damarsız , çiğnenmesi kolay olan asma yaprakları ile mümkün olacaktır.Şimdi güzel yaprakları her zaman bulabilmek adına dondurucuda saklamanın yollarını paylaşıyorum.

Derin Donduruculu dolapta buzlukta asma yaprağı nasıl saklanır ve hazırlanır ?


  1. Sıcak suda rengi değişene kadar haşladığımız asma yaprakların ısarma sarar gibi bükerek birer yemeklik olacak şekilde poşetlere koyarak dondurucuda saklayabilirsiniz.
  2. Saklarken sarma sarar gibi bükerek saklarsanız yerden tasarruf edeceğiniz gibi yapraklarınızda kırılmaz.Dondurucudan çıkarınca yapraklar kendi halinde çözülebilirler, çözüldükten sonra azıcık sıcak su dökebilirsiniz.
Afiyet olsun meleklerim özellikle asma yapraklarını tam mevsiminde kartlaşmadan toplayarak bu işlemi yaparsanız daha lezzetli sarmalar yapabilirsiniz.
 
Geri
Üst